La investigació a les Balears a través de dues exposicions fotogràfiques a Menorca La ciència i la recerca marina són les protagonistes de les imatges

Acostar la ciència i les institucions de recerca a la societat menorquina és l’objectiu de les dues exposicions que s’inauguren aquesta setmana a Maó i Alaior i que han estat impulsades per la Direcció General de Política Universitària i Recerca. El seu titular, Josep Lluís Pons, ha dit que és estratègic “posar en valor la generació de coneixement i avançar cap a una cultura de la ciència” ja que la recerca és “una eina fonamental per al desenvolupament socioeconòmic sostenible de la nostra terra i per al canvi de model productiu”. Ambdues iniciatives tenen com a protagonistes les ciències físiques i l’oceanografia, amb molt d’arrelament a les Illes Balears.

La primera exposició duu per títol “SOCIB: investiguem la mar, compartim futur” i mostrarà la tasca d’aquesta institució que vol avançar en el coneixement del Mediterrani i la recerca marina. El SOCIB (Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears) és l’única ICTS (Infraestructura Científica Tècnica Singular) de Balears. L’exposició romandrà oberta del 20 d’agost al 18 d’octubre a la seu de l’IME (Institut Menorquí d’Estudis), a Maó.

Per altra banda “El CSIC a les Illes Balears: ciència en imatges” recull fotografies que mostren la labor del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), l’IMEDEA (Institut Mediterrani d’Estudis Avançats), l’IFISC (Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos) i el SOCIB Aquesta exposició s’inaugura dia 22 d’agost i es podrà visitar fins el 18 d’octubre al CentreBit Menorca, a Alaior. Tant aquest organisme com l’IME han estat clau perquè l’illa aculli aquestes exposicions.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.