Platges sense fum i Reserva de Biosfera

Poc a poc es van creant a totes les costes les anomenades platges sense fum, on hi està prohibit fumar. De moment a Menorca, la única platja sense fum és la de Biniancolla, a Sant Lluís.

Des del Setmanari El Iris som de l’opinió que l’Ajuntament de Ciutadella hauria de donar les seves primeres passes en la declaració d’aquests tipus de platges, declarant platges sense fum a totes aquelles no urbanitzades que es troben a les ANEIS, i no sols pel tema de salut del tabac o les molèsties que pot causar als no fumadors, sinó com a mesura ecològica i de prevenció d’incendis.

Les llosques a les platges s’han convertit en un problema greu per al medi ambient, en podem trobar a centenars o potser a milenars a segons quines platges, cosa que les contamina i que es converteix en un tema tant greu com el dels plàstics i microplàstics.

Per altra banda, és potencialment perillós anar fumant pels camins que van, moltes vegades entre pins i marines, des dels aparcaments a la platja, cosa que pot augmentar el risc d’incendi per una llosca mal apagada.

Estam a una Reserva de Biosfera, tot apunta que tenim un compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, idò que aquest compromís es manifesti amb fets i aconseguir entre tots una Menorca més ecològica, compromesa amb el medi natural, amb l’eliminació de residus, i a la vegada capdavantera en polítiques de reciclatge, de gestió de residus, de control de renous, i també amb exemples com la declaració de platges sense fum a totes aquelles que estan en ANEIS, zones ZEPA i Parcs Naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *