Rosana Morillo serà la directora general de Turisme i Fèlix Alonso ocuparà la cartera de Consum La gerent de SEMILLA serà Georgina Brunet; Cristina Ballester estarà al capdavant de l’IBAVI, i Manel Porras serà el director de l’AETIB

El Consell de Govern del passat divendres ha nomenat diferents alts càrrecs de les conselleries de Model Econòmic, Turisme i Treball; Salut i Consum, i Agricultura, Pesca i Alimentació, que contribueixen a completar l’organigrama de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Així doncs, Rosana Morillo Rodríguez serà la nova directora general de Turisme, mentre que Paula Valero Sáez ocuparà la cartera de directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària; així mateix, Fèlix Alonso Cantorné exercirà com a director general de Consum i Vanessa Rossello Garí serà la nova directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

El Consell de Govern també s’ha donat per assabentat dels nomenaments de Georgina Brunet i Ródenas com a gerent del Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA); Cristina Ballester Parets, com a gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), i Manel Porras Romero, com a director de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). Per altra banda, Pedro Puigdengoles Briones continuarà com a gerent de Ports de les Illes Balears, càrrec que ja va ocupar durant l’anterior legislatura.

Resum dels currículums dels nous càrrecs:

Rosana Morillo Rodríguez (Madrid, 1972), directora general de Turisme

Llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en el sector turístic. Al llarg de tota la seva trajectòria ha ocupat posicions de direcció i consultoria en diverses empreses i ha tingut contacte directe amb algunes de les principals companyies turístiques del món. En els darrers deu anys ha estat la directora de recursos humans dels tres establiments que la cadena Marriott gestiona a Mallorca.

Manel Porras Romero (Barcelona, 1970), director de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB)

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, té un màster en Economia Superior i és professor de la Universitat de les Illes Balears des de l’any 2005 en el Departament d’Economia Aplicada. En la passada legislatura va ser director general de Política Industrial. Al llarg de tota la seva carrera professional ha estat molt vinculat a l’economia i compta amb una notable experiència en fiscalitat.

Paula Valero Sáez (Madrid, 1960), directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària

Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Madrid, té una llarga experiència professional en matèria de producció agrària i ramadera, així com en el sector de les indústries agroalimentàries, especialment en productes artesans i ecològics. Ha estat sòcia fundadora, sòcia i tècnica responsable de diverses indústries alimentàries dedicades a la producció de formatge, sucs, vinagre, sidra i conserves vegetals. També ha estat representant del Consell de Producció Agrària Ecològica del Principat d’Astúries (COPAE) durant vuit anys. Al llarg de vint-i-vuit anys ha impartit cursos relacionats amb les indústries alimentàries, principalment amb l’elaboració de formatges i derivats, lactis, conserves i licors, a Astúries, Castella i Lleó, Cantàbria, Madrid i Extremadura. Els darrers quatre anys ha estat diputada autonòmica pel grup polític Podem a la Junta General del Principat d’Astúries.

Georgina Brunet i Ródenas (Vic, 1979), gerent del Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA)

És enginyera tècnica agrícola per l’Escola Superior d’Agricultura de Catalunya (ESAB), en l’especialitat d’hortofructicultura i jardineria. També té formació superior complementària en gestió de sistemes integrats, en auditoria de qualitat i en prevenció de riscs laborals, tant en l’especialitat de seguretat en el treball com en ergonomia i psicosociologia. Ha treballat en empreses com Camp Mallorquí i Agroilla, SAT, entre d’altres, com a enginyera tècnica agrícola, directora gerent o directora de negoci. Els dos darrers projectes que ha gestionat han estat Farmers&Co, per donar visibilitat a productes de les Balears i comercialitzar-los, i Karretània, dedicat a l’elaboració de vi.

Fèlix Alonso Cantorné (Barcelona, 1959), director general de Consum

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, ha estat vinculat a la política i al periodisme des de la seva joventut. Entre 2011 i 2019 ha exercit com a alcalde d’Altafulla (Tarragona) i també ha estat diputat al Congrés entre 2016 i 2019, etapa en què ha actuat com a portaveu del grup polític Unides Podem – En Comú Podem – En Marea, a la Comissió de Foment. Així mateix, durant la seva trajectòria ha exercit de director general de Relacions Institucionals del govern de la Generalitat de Catalunya (2006-2010). Fundador i portaveu del Pacte de Berà, plataforma d’alcaldes que lluita per donar solucions a problemàtiques ciutadanes del Baix Penedès i del Tarragonès, també ha format part del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i té una dilatada experiència a l’àmbit sindical, especialment a Comissions Obreres. A més, va ser fundador del Sindicat de Periodistes de Catalunya.

Cristina Ballester Parets (Palma, 1986), gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI)

Llicenciada en Economia i actualment acabant un màster en Responsabilitat Social Corporativa i Sostenibilitat, fins aquesta passada legislatura ha estat la directora insular d’Hisenda, Pressuposts i Projectes en el Consell Insular de Mallorca, on també va impulsar l’Oficina de Responsabilitat Social. Durant els anys 2011 i 2012 va ser cooperant a l’Índia com a gerent d’un projecte de comerç just i, a més, va ser fundadora de l’empresa de comerç just TuckTuck Style. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat en la gerència de diferents empreses d’inversions.

Vanessa Rosselló Garí (Palma, 1979), directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular

Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de les Illes Balears i amb un màster en Business Administration, compta amb una àmplia experiència com a docent a la UOC i ponent de tallers de diverses entitats, molts d’ells relacionats amb l’emprenedoria i la innovació empresarial. El 2015 va passar a ser cap de servei de Finançament i Competitivitat de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i, a partir d’ara, estarà al capdavant de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular. Des de la seva arribada a l’IDI, l’any 2008, ha participat en projectes destacats com el Pla d’Industria 2018-2025 o el mapping de clústers de les Illes Balears (2016-2017)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *