L’afiliació a la Seguretat Social a l’agost registra un màxim històric en aquest mes per quarta vegada consecutiva, amb 589.020 persones treballant La taxa d’atur administratiu baixa fins al 6,2%, una dècima menys que fa un any, i es registren 38.841 persones desocupades

El nombre d’afiliacions a la Seguretat Social durant el mes d’agost a les Illes Balears ha estat de 589.020 persones, la qual cosa representa un increment anual de 12.606 persones ocupades i una variació interanual positiva del 2,2%.

Es tracta del quart mes d’agost consecutiu en que es registren màxims històrics referits a aquest mes. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha indicat avui que aquesta dada mostra que mentre les Illes Balears ja fa anys que registra valors d’afiliació superiors al període anterior a la crisi econòmica, al conjunt de l’Estat tot just ara s’està donant aquest fenomen.

Negueruela, que ha presentat avui les dades d’afiliació i atur corresponents a juliol juntament amb el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha expressat que aquest bon comportament s’estén a tots els sectors i ha destacat que també s’ha produït un nou màxim històric de treballadors en hostaleria, que per primera vegada arriben a les 160.238 afiliacions en un mes d’agost.

En relació al mes de juliol, l’afiliació ha descendit en un 0,5%, és a dir, en 2.947 afiliacions menys.

Tota la nova ocupació neta és indefinida

El conseller Negueruela ha destacar que a més de seguir-se creant nova ocupació (s’encadenen 19 mesos de xifres rècord) aquesta nova ocupació és tota indefinida i a temps complet. “La creació de nova ocupació es produeix en termes de qualitat”, ha indicat Negueruela, qui ha afegit que en un any s’han creat 11.975 nous llocs de feina indefinits i que la taxa de parcialitat ja se situa molt a prop d’estendards europeus. Mentre que les Illes presenten una taxa de parcialitat del 16,1%, a nivell nacional aquest registre encara se situa gairebé 7 punts per sobre. Val a dir que la taxa de parcialitat a les Illes s’ha reduït en 3,9 punts percentuals des de 2015.

Baixa la taxa d’atur administratiu

D’altra banda, el número de persones aturades en el darrer dia de juliol va ser de 38.841 persones. Amb la dada d’agost, la taxa d’atur administratiu continua la tendència de descens, situant-se en el 6,2%, una reducció de 0,1 punts percentuals respecte a agost de 2018.

Finalment, en el mes d’agost hi va haver 18.753 persones desocupades sense prestació, el que suposa gairebé la meitat sobre el total d’aturats; la taxa de protecció ha augmentat 5 punts percentuals respecte 2015, i ja se situa en el 51,5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *