Agricultura distribueix les primeres bales d’alfals en el marc de la campanya d’ajuda contra la sequera Els sol·licitants de Menorca ja han rebut part del menjar per al ramat i els de Mallorca ho faran els propers dies

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de l’empresa pública SEMILLA (Serveis de Millora Agrària i Pesquera ) ja ha començat a distribuir les primeres quatre plataformes de bales d’alfals per al ramat boví de Menorca. Dimecres mateix ja van arribar les primeres quatre plataformes de bales d’alfals a les cooperatives de Menorca, i la previsió és que la setmana que ve arribin a les explotacions ramaderes i cooperatives de Mallorca. A Menorca han d’arribar 700 tones d’alfals en bala (la meitat del total que s’havia sol·licitat) i a Mallorca s’ha de distribuir la totalitat del que s’havia sol·licitat en bala, un total de 150 tones.

SEMILLA va oferir el passat mes de maig una ajuda especial per a la sequera destinada a aliment per a ramat, per un total d’1 milió d’euros. Tot i això, les ofertes que es van presentar al concurs no cobrien la totalitat de la demanda per l’escassetat general d’alfals, també a la Península. Des de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, s’han fet les gestions oportunes i la previsió és que en les properes setmanes es pugui cobrir la demanda, tant d’alfals en bala com granulat. L’alfals granulat és sobretot aliment destinat a ramat oví i porcí. En total, s’han rebut 198 sol·licituds de menjar per a boví, 526 per a oví i 19 per a porcí.

Per cobrir el total de la demanda, s’ha fet una pròrroga del contracte anterior per insuficiència d’oferta, i, d’aquesta manera, els terminis de lliurament s’escurcen a la meitat. La pàgina web de SEMILLA va publicar el passat dimarts, 3 de setembre, les bases per presentar-se a la campanya de subministrament d’alfals: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=3896591&coduo=755&lang=ca

Pla d’actuació contra el canvi climàtic

L’objectiu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació és aprofundir en polítiques de prevenció per evitar precisament els problemes que provoca la manca de pluges, cosa que per desgràcia cada vegada és més freqüent en el nostre territori i afecta molt la nostra agricultura i ramaderia. Per això, des de la Conselleria ja es treballa en un pla d’actuació sobre l’aigua, l’agricultura i la ramaderia sota la perspectiva del canvi climàtic, per reduir-ne l’impacte al màxim possible. Es crearà un grup de treball encarregat d’avaluar les necessitats del sector, la disponibilitat d’aigua, la situació d’infraestructures de regadiu —tant disponibles com previstes— i les previsions de futur, per poder presentar un pla d’actuació al més aviat possible. Es vol comptar amb experts en la matèria i, per descomptat, elaborar el pla en coordinació amb la resta de les conselleries que tenen competències compartides en aquest tema.

El sector agrari, amb els mitjans i els suports necessaris, pot convertir-se en un factor important de mitigació del canvi climàtic, en la mesura que una plantació de fruiters, vinyes o unes pastures permanents ben mantingudes es converteixen en aliats contra el CO2. Aquest és un dels reptes essencials de la Conselleria d’Agricultura: posar les bases per afavorir el sector i donar-hi suport amb aquestes claus de futur que beneficiaran a tothom.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *