Ciutadella ha tocat sostre

Aquest estiu Ciutadella ha estat un desgavell de cotxes i embussos a la plaça des Born, Contramurada i als accessos a la mateixa des del camí de Maó, carrer del Degollador o Sa Muradeta.

La nostra ciutat té uns límits, un sostre, que enguany s’ha sobrepassat i de molt, principalment perquè el tipus de turisme que tenim ha canviat i ja no es depèn tant del touroperador, i el visitant de cada vegada ve més pel seu compte, cosa que implica que es desplacin fins a la nostra illa portant el seu cotxe via marítima o bé llogant-lo, saturant els nuclis urbans i en hores punta la carretera general, la Menorca-1 o els accessos i aparcaments de les platges.

Per tal d’evitar aquesta saturació, que acaba afectant i molt a la tranquil·litat dels residents i que provoca també malestar als mateixos visitants hauria de ser un tema prioritari a estudiar i solucionar per part de l’Ajuntament de Ciutadella de cara a la propera temporada.

Fa unes setmanes vam proposar la regulació de l’accés de cotxes de lloguer que no paguen l’impost de circulació a Menorca al perímetre del nucli urbà. Crear aparcaments a l’extraradi, prop de la via perimetral i polígon, i que els turistes des d’allà davallin amb autocar o a peu al centre de la ciutat.

Si els polítics de Dalt la Sala i del Consell van optar per a ubicar l’estació d’autocars a la Via Perimetral, no els hi ha tremolar la mà per a fer el mateix amb els cotxes de lloguer, no sols limitar el número d’aquests a l’illa, tal i com s’ha fet a Formentera, per exemple, en bé d’una circulació més fluida i segura, en bé de reduir a contaminació que provoquen els mateixos cotxes, i per a facilitar que els residents que vivim tot l’any a Ciutadella poguem aparcar els nostres vehicles sense problemes per anar a casa o per ensoldemà poder-los tenir relativament aprop per anar a la feina.

Els hàbits del turisme, els hàbits econòmics d’uns, no han de malmetre la nostra qualitat de vida, la nostra tranquil·litat i la nostra manera de viure.

Des de Dalt la Sala, si volen, ho poden aconseguir.

2 Comments on “Ciutadella ha tocat sostre”

  1. No només ha passat dins en nucli urbà, Cala Galdana és un infern i sa policia local de Ciutadella ni siquiera fa acte de presencia. Solució ja, per favor abans de que tinguem un disgut greu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.