Ciutadella ha tocat sostre

Aquest estiu Ciutadella ha estat un desgavell de cotxes i embussos a la plaça des Born, Contramurada i als accessos a la mateixa des del camí de Maó, carrer del Degollador o Sa Muradeta.

La nostra ciutat té uns límits, un sostre, que enguany s’ha sobrepassat i de molt, principalment perquè el tipus de turisme que tenim ha canviat i ja no es depèn tant del touroperador, i el visitant de cada vegada ve més pel seu compte, cosa que implica que es desplacin fins a la nostra illa portant el seu cotxe via marítima o bé llogant-lo, saturant els nuclis urbans i en hores punta la carretera general, la Menorca-1 o els accessos i aparcaments de les platges.

Per tal d’evitar aquesta saturació, que acaba afectant i molt a la tranquil·litat dels residents i que provoca també malestar als mateixos visitants hauria de ser un tema prioritari a estudiar i solucionar per part de l’Ajuntament de Ciutadella de cara a la propera temporada.

Fa unes setmanes vam proposar la regulació de l’accés de cotxes de lloguer que no paguen l’impost de circulació a Menorca al perímetre del nucli urbà. Crear aparcaments a l’extraradi, prop de la via perimetral i polígon, i que els turistes des d’allà davallin amb autocar o a peu al centre de la ciutat.

Si els polítics de Dalt la Sala i del Consell van optar per a ubicar l’estació d’autocars a la Via Perimetral, no els hi ha tremolar la mà per a fer el mateix amb els cotxes de lloguer, no sols limitar el número d’aquests a l’illa, tal i com s’ha fet a Formentera, per exemple, en bé d’una circulació més fluida i segura, en bé de reduir a contaminació que provoquen els mateixos cotxes, i per a facilitar que els residents que vivim tot l’any a Ciutadella poguem aparcar els nostres vehicles sense problemes per anar a casa o per ensoldemà poder-los tenir relativament aprop per anar a la feina.

Els hàbits del turisme, els hàbits econòmics d’uns, no han de malmetre la nostra qualitat de vida, la nostra tranquil·litat i la nostra manera de viure.

Des de Dalt la Sala, si volen, ho poden aconseguir.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

2 Comments on “Ciutadella ha tocat sostre”  1. AMIC - Associació Mitjans Informació i Comunicació
  2. No només ha passat dins en nucli urbà, Cala Galdana és un infern i sa policia local de Ciutadella ni siquiera fa acte de presencia. Solució ja, per favor abans de que tinguem un disgut greu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *