El conseller Pons anuncia la construcció de 41 HPO més a Menorca que se sumen als actuals 62 en marxa En connectivitat aèria avança que el Govern plantejarà a l'Estat una OSP entre Maó i Barcelona en obert i preu limitat

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha avançat aquesta setmana, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, l’ objectiu de la Conselleria de sumar als actuals habitatges de protecció oficial en construcció a Menorca (62) altres 41 que es podran iniciar el 2020.

Marc Pons ha destacat que amb les noves promocions -les que ja estan en construcció i les que s’iniciaran- Menorca tindrà 103 nous HPO, “el que suposarà incrementar en un 50% el parc d’habitatge públic de Menorca”.

El conseller ha afegit que aquest no és l’objectiu final, sinó que, des de la col·laboració institucional i altres fórmules, s’ha d’anar incrementant el parc encara més.

Tant el conseller com la presidenta Susana Mora han coincidit, en matèria d’habitatge, en que el Consell hi tindrà un paper actiu per, juntament amb els Ajuntaments, poder aconseguir més sòl per destinar-lo a HPO.

Ha recordat el conseller que els actuals 62 HPO en construcció han suposat una inversió de més de 8 milions d’euros i ha assegurat que si s’obté més sòl, el Govern seguirà invertint, igual que en la resta d’illes, en la construcció de més HPO. El conseller també ha obert la porta a què a Menorca es pugui destinar part d’aquest sòl a la construcció d’habitatges mitjançant la fórmula de cooperatives d’ús.

Els HPO actualment en construcció són els 40 dotacionals al carrer Borja Moll i els altres 18 de règim general a Maó (al mateix carrer) i altres 4 a Sant Lluís.

Precisament, el conseller Marc Pons i la presidenta Susana Mora, juntament amb la batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, han realitzat avui una visita a les obres de construcció dels HPO, acompanyats per la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester, i altres representants del Consell.  El conseller ha anunciat que la previsió és que les obres d’aquests 4 HPO estiguin acabades a finals d’enguany.

En matèria de mobilitat, Marc Pons ha destacat la importància que en matèria de connectivitat ha tingut l’aprovació del 75% de descompte en les connexions amb la península la passada legislatura i la imminent adjudicació de l’OSP (Obligació de Servei Públic) Maó-Madrid, que es preveu que es resoldrà a mitjans setembre amb condicions millorades. Igualment, el conseller ha assegurat que és un dels reptes una futura OSP Maó-Barcelona.

Així, respecte de l’OSP amb Barcelona, el conseller ha avançat que l’objectiu de la Conselleria és plantejar una OSP en obert (en la que puguin operar totes les companyies que vulguin) però amb una limitació de preu.

Respecte de l’OSP Madrid-Maó que ara s’adjudicarà, Pons ha explicat que s’ha presentat Air Nostrum i que el concurs es resoldrà en breu.

L’OSP està en vigor des de l’1 de novembre al 30 d’abril. L’adjudicació serà per dues temporades: hivern 2019-2020 i 2020-2021 i inclou dos vols d’anada i dos de tornada (entre ells el del vespre, entre les 20.00 i les 21.00).

Ha recordat el conseller que aquesta OSP permès poder disposar d’un preu mitjà en els desplaçaments de 23 euros per trajecte (amb el descompte de resident sobre un preu mitjà de 91 euros).

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *