SEMILLA subministra els productes fitosanitaris per combatre la xilel·la La campanya té un cost de 200.000 € i els productes són per aplicar en cultius de vinya, olivera i ametler

El Servei de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) ha començat a subministrar  els productes fitosanitaris per combatre el vector de Xylella fastidiosa en cultius d’ametler, olivera i vinya. Es tracta de Caolí 95 % [WP] p/p, Azadiractin 3,2 % [EC] p/v, Deltametrin 10 % [EC] p/v, Deltametrin 2,5 % [EC] p/v i Piretrines 4 % [EC] p/v 1.

És el segon any que es du a terme aquesta campanya. Enguany suposa un cost de 200.000 euros i els sol·licitants rebran la quantitat de producte necessari per fer, com a màxim, dos tractaments en cada un dels cultius. SEMILLA subministrarà productes fitosanitaris per a 56 cultius d’ametler, 58 d’olivera i 78 de vinya.

El lliurament dels productes fitosanitaris es farà en un punt determinat en funció de l’illa.

Mallorca: magatzem de SEMILLA (carrer d’Eusebi Estada, 145, Palma).

Menorca: SEMILLA (carrer dels Bijuters, 36, POICI Ciutadella).

Eivissa i Formentera: Cooperativa Santa Eulària (carretera de Santa Eulària, km 4,1).

Per a l’entrega dels productes és condició necessària la presentació del carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris corresponent.

A les Balears, d’ençà d’octubre de 2016 s’han detectat 65 positius de xilel·la en vinya, 168 en olivera i 204 en ametler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.