Convocaran ajudes per valor de 2 milions per adquirir autobusos de gas o adaptar els actuals

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, es van reunir ahir amb els representants de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) en un primer contacte per escoltar necessitats del sector i explicar les primeres iniciatives que es duran a terme.

El conseller ha avançat a la FEBT la intenció de convocar ajudes per una quantia de 2 milions d’euros -procedents de l’Impost de Turisme Sostenible- per facilitar l’adquisició de vehicles de gas o el canvi de motor dels actuals abans de finalitzar aquest any. Els vehicles que es podrien acollir a aquesta ajuda serien principalment autobusos discrecionals.

Igualment, el conseller ha explicat al sector l’inici de la redacció de la futura llei de mobilitat sostenible i ha demanat als professionals del transport la seva participació en el projecte.

Durant la reunió, els representants del sector d’ VTC han informat el conseller i el director general de les dificultats que els genera el Registre de comunicacions de serveis  d’ VTC del Ministeri de Foment, en el qual han d’inscriure tots els serveis.

En aquest sentit, han explicat que les especificitats de les Illes Balears, pel marcat caire turístic del servei a les Illes, fan recomanable una adaptació del sistema per tal que es pugui complir amb les exigències que marca.

El conseller ha comunicat a la FEBT que es demanarà una reunió conjunta al Ministeri de Foment a la que el Govern hi acudirà amb els representants del sector.
Igualment, el conseller ha assegurat també a la federació que sol·licitarà una reunió amb la direcció d’AENA per traslladar la preocupació expressada durant la reunió pel fet que es pretén reubicar els VTC en espera dels clients contractats a una zona de l’aeroport que està inclosa com de pagament després dels 15 primers minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.