Actes 8 Març

Viñas de Anna Pinot Noir 2018 Un rosat gastronòmic dels Cellers Codorniu

Aquesta setmana us recomanam un vi molt rosat molt gastronòmic, el Viñas de Anna Pinot Noir 2018 de Codorniu, que també porta al seu cupatge un petit toc de Garnatxa tinta. Estam davant un vi fresc i elegant que ens convida a beure’l en bona companyia.

Pertany a la DO Catalunya, i ha estat embotellat per Codorniu als seus cellers i caves de Sant Sadurní d’Anoia.

Nota de tast

Aspecte: Color cidera pàl·lid brillant. També color salmó o gerds que ens recorda els grans vins de la Provença francesa.

Nas: Gran intensitat aromàtica. Suaus aromes a fruites vermelles com gerds, maduixa o cidera, amb tocs florals de violes.

Boca: Suggeridor, ple de frescor i elegància. Bona presència de sensacions de fuita en boca. Matisos delicats però expressius. Acidesa refrescant i un final llarg i elegant.

MARIDATGE

És un vi gastronòmic i versàtil que marida amb gran quantitat de plats a la perfecció.

Acompanyarà plats de salmó com un Gravlax, salmó a la graella amb salsa de cítris, un tataki de tonyina, o fins i tot unes sardines, uns verats o uns molls de roca a la graella.

Ideal per als arrossos, tant les paelles, arrossos dins el tià o arrossos caldosos. També fideuades i fideus a la cassola on els protagonistes siguin el peix, el marisc i les carns blanques com el pollastre.

Marida amb els plats de pasta i la pizza, a més de les ensalades de llegums i les de formatge de cabra.

Pel que fa al maridatge amb aviram, caçarà molt bé amb les aus de carn fosca com la guàtlera, el faisà o la faraona.

Finalment és un vi jove per anar de copes i tapeo, especialment si optan per tapes on el marisc és el protagonista com uns musclos a la marinera, unes escopinyes al natural, unes navalles a la graella o unes cloïsses amb salsa verda, a més d’uns berberetxos al vapor.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Gloria Gelabert, de la botiga Tot a Granel, que segueix la subscripció iniciada primer pels seus avis, i després els seus pares.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat del Grup Codorniu el podreu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.