Actes 8 Març

Acompliment de les polítiques d’igualtat i la difusió de la cultura, objectius prioritaris d’aquesta legislatura En compareixença a la comissió d’assumptes institucionals del Parlament, ha assegurat que els esforços s’han de concentrar en el compliment dels acords de govern a través del diàleg

La consellera de Presidència Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha marcat  l’acompliment de les polítiques d’igualtat i la difusió de la cultura com els objectius prioritaris del seu equip per a la legislatura 2019-2023. Costa ha assegurat que aquestes polítiques s’han unit aquesta legislatura en la seva conselleria donat el potencial que tenen com a “eines transversals per garantir una societat més justa i cohesionada”.

En matèria d’Igualtat, Costa ha assegurat que des de la conselleria que dirigeix es treballarà la prevenció i sensibilització, especialment entre els joves per tal d’abaixar la ràtio de denúncies per violència masclista per habitant a Balears, que és la més alta de l’Estat. També ha anunciat un augment dels serveis d’atenció a dones víctimes de la violència i als seus fills. A partir de 2020 augmentaran els professionals d’atenció i els Espais Dona per tot l’arxipèlag.

També s’ha explicat a la comissió el desenvolupament del Pla Autonòmic per a la Lluita contra el Tràfic de Dones i Nenes. D’aquí a 2023 la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat espera que Balears sigui un espai lliure de turisme sexual.

Respecte a cultura destaquen la construcció de dos equipaments culturals molt esperats. El primer la Caixa de Música a Palma, que serà la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. El segon el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor. Aquestes dues infraestructures, la construcció de les quals ja es va planificar en la passada legislatura,estaran enllestides aquesta legislatura.

També en matèria de cultura, la consellera ha marcat com a prioritàries diverses iniciatives legislatives com la nova llei d’indústries culturals, el desenvolupament de les lleis de museus, biblioteques, arxius i mecenatge i l’actualització de la llei d’audiovisuals de Balears. Totes elles recollides als acords de governabilitat.

Així mateix, s’ha anunciat el suport a la candidatura de Menorca Talaiòtica com a patrimoni de la humanitat davant la UNESCO. Una campanya que ja ha començat i a la qual el Govern donarà tot el suport necessari.

En la seva intervenció Costa també ha explicat com des de la Conselleria de Presidència Cultura i Igualtat es fa seguiment dels acords de govern,  es garanteix el seu compliment i es coordina la relació entre el Govern i el Parlament de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.