Actes 8 Març

Glaç Blanc de Noirs de Maria Casanovas L'elegancia del Pinot Noir portada a l'excel·lència

Aquesta setmana us recomanam un vi molt especial, el Glaç Blanc Noirs de Maria Casanovas, un vi orgànic de la DO Penedès amb certificat d’Agricultura Ecològica. Es tracta d’un monovarietal elaborat amb Pinot Noir a Sant Jaume de les Oliveres. Els cellers de Maria Casanovas, fundats al 1984,  destaquen pels seus caves de qualitat i de reconegut prestigi, complexes i diferents.

Nota de tast

Aspecte: Groc pàl·lid amb reflexos molt súbtils vermellosos o rosats, que ens diuen que es tracta d’un blanc de noirs, elaborat amb raim negre.

Nas: Profund, aromes a fruita blanca, meló de marina, pinya tropical, llimona i melicotó de vinya.

Boca: Elegant, potent, sedós, intens, amable.

MARIDATGE

Estam davant un gran Blanc de Noirs, açò vol dir que s’ha elaborat amb raïm negre, el Pinot Noir, al que s’han eliminat les pells del raïm per tal el most quedi blanc i poder fer aquest vi versàtil i de qualitat que tant podrem maridar amb peix, marisc i carns, a més d’aperitius.

Company ideal per als arrossos, tant dins al tià com a la paella. Arròs amb cranca, paella de llomantol, arròs amb gambes vermelles de Ciutadella i pollastre, arròs caldos de rap i escamarlans.

També maridarà a la perfecció amb les calderes de peix i de marisc, des de la caldera de llagosta a una caldera de peix on no hi manqui un graneu, una aranya, una rata, un parell d’escórpores i un tall de congre o de morena.

Gambes a la graella, musclos a la menorquina, escopinyes de gallet al vapor, cloïsses a la marinera, navalles a la planxa, raoles de bacallà…

Lluç a la graella amb salsa marinera o uns raors fregits, ara que estam en temporada.

Pot acompanyar perfectament una porcella de Menorca al forn desossada o bé un conill amb cebes i gambes o un pollastre ple de pilotes.

Si ens agrada la cuina asiàtica ens anirà de meravella amb tant amb un sushi o sashimi, com amb un pollastre al curri o un wok de fideus amb pollastre i gambes.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat Tomeu Mercadal, lector del nostre setmanari.

Si voleu saber més dels vins i caves del Celler Maria Casanovas ho podreu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.