Demà s’inicia la desena edició de la Mostra de Cuina Menorquina Es va presentar ahir al Club Marítim de Maó

Ahir al migdia es va presentar la desena edició de la Mostra de cuina de Menorca que es celebrarà des de demà divendres dia 20 fins el diumenge 29 de setembre amb la participació de 30 restaurants de l’illa que presentaran les seves propostes gastronòmiques.

Van assistir a l’acte la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el president de CAEB-Restauració Menorca, José Bosch; el president dels restauradors de Mallorca, Alfonso Robledo; el secretari de l’associació a Mallorca; Enric Casas, gerent de CAEB Menorca, i representants de les entitats col·laboradores, a més dels mitjans de comunicació.

Menorca es prepara per la seva quinzena més gastronòmica

Menorca es prepara per a viure  a partir de demà la seva quinzena més gastronòmica amb una nova edició de la Mostra de Cuina de Menorca, que organitza CAEB-Restauració i que compta enguany amb la participació de 30 restaurants de totes l’illa, que oferiran diferents menús del 20 al 29 de setembre, amb uns preus que oscil·laran entre els 20 euros del menú mostra als 65 euros d’alguns dels menús gastronòmics.

Nova cuina menorquina

La nova cuina menorquina i alguns dels seus principals temples estaran presents en aquest esdeveniment gastronòmic que dóna valor al receptari menorquí i també al producte local i que és a la vegada una bona oportunitat per a gaudir dels grans plats de la nostra cuina, tants aquells d’innovació com els d’arrels.

Sa pedrera des Pujol, Biniarroca, Torralbenc, Tast de na Sílvia, Tas des Mercadal, S’Engolidor, Rels, Sant Ignasi, Mon, Sant Patrici, Fuego-Can Faustino, Sant Joan Binissaida, Passió Mediterrania i Curniola 35 presentaran els seus menús de cuina d’autor o de nova cuina menorquina, mentres que Ca n’Aguedet, Es Barranc, Ses Voltes, Molí des Comte, Racó des Palau i Binissues oferiran la cuina tradicional menorquina. Els amants de la cuina marinera podran escollir les propostes de Can Nito de la Marina, Minerva, S’Amarador, Aquarium, Cas Cònsol o Sa Lliga Marítim.

Cuina tradicional

Entre els plats a tastar les tradicionals albergínies plenes a la menorquina amb formatge DO Maó-Menorca, oliaigua amb crancs, amanida de Sirviola, marrania amb cuixot, caragols amb cranca, faves amb fesols i sípia, pilotes de sípia, arròs melós amb sípia, perol de ratjada al forn, calamars plens, conill amb ceba, popets amb ceba a la menorquina, calamars a la menorquina amb salsa d’ametlles, caldereta de marisc, arròs de la terra, ortigues de mar arrebossades, caldera de llagosta, cap-roig a la planxa, menjar blanc, ensaïmada de cabell d’àngel, calamarins saltats amb sobrassada, figues confitades, caldereta de ratjada, ratjada escabetxada, ratjada a la mantega negra, costelletes d’anyell de llet de Menorca, ensalada de llagosta, púding de brossat, ratjada fregida amb tumbet, peix del dia confitat amb ceba i tàperes, entre altres propostes.

Un ventall de propostes molt temptadores

Dels plats de nova cuina menorquina ens han cridat l’atenció les croquetes de gambes amb safrà de Menorca, terrina de bolets de l’illa (Homenatge a Ciceró), peus de porc amb escamarlans, lingot d’anyell de llet de Menorca, bombó de sobrassada, figues fresques amb oliaigua ponzu, gambes a l’estil de Fra Roger, tàrtar de camot, tataki de bacallà, pannacota de figues, tiramisú de formatge de Menorca, carpaccio de gamba vermella, sopa de meló i foie a la sal, gamba en tres serveis, croqueta de formatge vell de Menorca amb crema d’api i poma, vogamarí gratinat al cava, coulantito cruixent de sobrassada de poltrú i mel de Menorca, arròs de ganyell de porc i gambes, pastís de formatge de Maó amb figat fet a casa i figues d’Es Mercadal, que de segur seduiran els paladars més exigents.

És un bon motiu per a fer una volta gastronòmica per Menorca, o bé per a venir des de Mallorca o Barcelona amb la naviliera Balearia a viure un cap de setmana de bon menjar i bon beure, i de pas gaudir dels encants de l’illa al mes de setembre on poden alternar la gastronomia amb les platges, la Menorca talaiòtica, o bé fer un tram del Camí de Cavalls, o bé descobrir els nuclis antics dels diferents pobles, mentres gaudim d’uns dies de desconnexió. Això sí, si voleu gaudir dels menús els trobareu a la pàgina web de CAEB-Menorca, o bé als mostradors de la naviliera Balearia, convé que reserveu taula, ja que la demanda és creixent any rere any no sols de Menorquins, sinó de molts de mallorquins que ja tenen aquesta quinzena com una cita ineludible amb el bon menjar de l’illa.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *