Després de l’estiu, combat la deshidratació de la teva pell per a calmar la seva set Per bellezaactiva.com / AMIC - AMIC - Redacció

A més del bronzejat, és possible que l’estiu hagi deixat una altra petjada en la teva pell: la deshidratació. Les conseqüències més comunes solen ser un aspecte apagat, tibantor –sobretot després del bany o la dutxa– i l’aparició d’escates. Per sort, és una situació temporal, si se li proporcionen a la pell les cures que precisa.

El primer que has de tenir en compte és que la deshidratació pot afectar qualsevol tipus de pell, fins i tot si és grassa. I és que moltes vegades confonem la pell deshidratada amb la pell seca, però no són el mateix. La primera és una condició transitòria i reversible que es produeix per la falta d’aigua en l’epidermis, la qual cosa altera la funció de barrera de la pell. En canvi, la pell seca és un tipus de pell que manca principalment de components grassos i sol tenir una causa genètica.

La importància de mantenir la hidratació

Les cèl·lules de la nostra pell compten amb un mecanisme natural d’hidratació que la manté en perfectes condicions i la protegeix dels agents externs. Si aquest mecanisme es veu afectat, la quantitat d’aigua disminueix i es produeix la deshidratació. Existeixen diverses causes per les quals pot succeir: ambientals (com la radiació solar a l’estiu o el fred a l’hivern), emocionals (com l’estrès o el cansament), determinats fàrmacs o productes cosmètics molt agressius.

Ara, després de les vacances i les llargues jornades d’exposició solar, és el moment de retornar-li a la pell la hidratació perduda: equilibrar els nivells d’aigua i enfortir la funció de barrera protectora. Per a això, a més d’utilitzar cremes hidratants adaptades al teu tipus de pell, és important que beguis almenys 2 litres d’aigua al dia i portis una bona alimentació. Així mateix, no oblidis continuar utilitzant protecció solar en el teu dia a dia.

Finalment, setmanalment realitza una suau exfoliació en la pell. Això et permetrà eliminar les impureses i les cèl·lules mortes de la pell, deixant-la molt més receptiva per a absorbir els principis actius que li aplicaràs a continuació. A més, t’ajudarà a prolongar el bronzejat.

Alguns aliats contra la deshidratació

Et deixem algunes propostes per a recuperar tota la hidratació que ha perdut la teva pell aquest estiu.
Butter Cream, dSkinlove. Una combinació de cinc olis i dues mantegues naturals –mantega d’albercoc, mantega de karité, oli d’alvocat, oli de rosa mosqueta i oli de jojoba–, que hidrata i regenera la pell, la nodreix en profunditat, retornant-li tota la seva elasticitat, i la deixa més tersa i lluminosa. T’encantaran la seva textura i la seva aroma. A més, conté un 99% d’ingredients naturals. Combina-la amb el Gel & Scrub, que es pot usar diàriament per a netejar la pell i exfoliar-la suaument.

Silessence Tri-Oil Emulsion, de MartiDerm. La nova línia Boí Thermal compta amb un ingredient únic: l’aigua mineromedicinal de les deus de Caldes de Boí, als Pirineus de Lleida. En concret, aquesta emulsió li garanteix a la pell una rehidratació i reparació intensa, ja que conjumina el poder calmant de les seves excepcionals aigües i la profunda acció reparadora dels olis botànics naturals (compta amb un 98% d’ingredients d’origen natural). Amb el seu ús, la pell recupera ràpidament l’equilibri hídric, es mostra calmada i recupera la lluentor natural d’una pell sana. El seu preu: 39 €.

Lotion&Go!, de Natural Honey. Aquesta loció en format esprai ofereix una hidratació de 24 hores, amb una aplicació fàcil en qualsevol posició, gràcies a la tecnologia BoV, que permet polvoritzar el producte fins i tot de cap per avall. A més, aquesta tecnologia no conté gas sinó aire comprimit, la qual cosa la fa ecofriendly a diferència d’altres aerosols. La seva fórmula, amb oli d’ametlles, s’absorbeix ràpidament per a una major comoditat. El seu preu: 5,50 €.

Llet corporal Lactourea, de Lactovit. Conté un 10% de lactourea –un complex amb àcid làctic, que potencia la hidratació de la pell– i urea pura –humectant natural recomanat pels dermatòlegs per a tractar les pells més seques–. La seva fórmula incorpora la nova tecnologia d’encapsulació, que permet portar els millors actius de la llet –vitamines, proteïnes, minerals i lípids– a les capes més profundes de l’epidermis. El resultat és una pell hidratada en profunditat i protegida. El seu preu: 3,89 €/400 ml.

Oli en Loció Hidratació Profunda, de Neutrogena. Combina una hidratació profunda de 24 h i la suau sensació setinada de l’oli, que es fon instantàniament en la pell sense deixar sensació grassa. La seva Fórmula Noruega, provada clínicament, penetra en profunditat i aporta a la pell seca una gran hidratació. Des de la primera aplicació, la pell es veu tersa, suau i amb una agradable sensació de benestar. També protegeix enfront de les agressions externes, gràcies a la seva composició a base de glicerina, parafina i vitamina E. El seu preu: 12,99 €.

Llet corporal Citrus, de Weleda. Formulada amb àloe vera biològic, oli de coco i sèsam, aquesta llet corporal proporciona una hidratació intensa que deixa la pell flexible i suau. A més, la seva aroma a llimona, ofereix una agradable sensació de frescor. L’emulsió d’olis 100% vegetals, rics en àcids grassos essencials, té un alt poder de nutrició, s’absorbeix fàcilment i estimula els processos naturals de regeneració de la pell. A més, no conté derivats del petroli, parabens, conservants ni perfums sintètics. El seu preu: 9,95 €.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *