La cuina menorquina protagonista

Aquest cap de setmana s’inicia una nova edició, la que fa deu, de la Mostra de Cuina Menorquina, en la que participaran 30 restaurants de tota l’illa entre el 20 i el 29 d’aquest mes de setembre sota l’organització de CAEB Menorca.

L’aposta per recuperar els plats del nostre receptari o bé donar-lis una nova vida o versió com a plats de nova cuina menorquina és una iniciativa lloable i necessària, perquè la cuina menorquina de sempre i la nova cuina menorquina han d’anar de la mà, i han de ser, de fet ja ho comencen a ser, un dels més importants elements desestacionalitzadors i a la vegada dinamitzadors de la nostra oferta turística.

Però seria bo, positiu i necessari que aquests plats que trobarem als menús aquesta quinzena gastronòmica es quedessin a les cartes dels restaurants tot l’any, perquè és aquesta una de les majors assignatures pendents que té el sector de la restauració de Menorca, on encara hi ha massa plats de cuina internacional, massa elaboracions a la planxa, massa fritures i amb una manca total de plats elaborats de la nostra cuina d’arrels.

És una feina a fer des de les institucions amb el suport i assessoria d’entitats com Fra Roger i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, amb bona presència a Menorca, aconseguint -és imprescindible- la col·laboració de les patronals de restauració, tant CAEB com PIME, posant com a termini abans que finalitzi la present legislatura.

S’hauria d’aconseguir que les cartes dels nostres restaurants tinguin un 25% de plats de cuina menorquina o de nova cuina menorquina, tot creant un segell especial per als restaurants que s’impliquin en aquesta acció, a més de la promoció d’aquests en guies especialitzades.

És una feina, potser més fàcil del que sembla si hi ha voluntat política per una banda i voluntat de col·laboració per part del sector empresarial, que és en definitiva qui té la clau i les eines per a fer-ho possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *