L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària debat a Menorca com millorar la disponibilitat d’aliments sans i assequibles L'estratègia vol introduir mesures de nutrició per evitar patologies

Directors generals i responsables de seguretat alimentària de pràcticament totes les comunitats autònomes s’han reunit a l’Escola de Salut Pública de Menorca  per discutir l’Estratègia Nacional de Seguretat Alimentària i Nutrició.
“La població, en general -ha afirmat el vocal assessor de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, Óscar González Gutiérrez-Solana- no rep una bona informació nutricional sobre els productes que consumeix”. Afegeix que “cal fomentar l’oportunitat de millorar la disponibilitat d’aliments sans, d’alta qualitat nutricional i segurs, que a més siguin assequibles per a totes les persones, atès que cada dia hi ha més evidència científica sobre la importància de la nutrició i les dietes saludables en la salut de les persones “.
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) és l’organisme, dins el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, encarregat d’elaborar l’Estratègia Nacional de Seguretat Alimentària i Nutrició, que impulsa la disposició d’aliments segurs i la prevenció de malalties cròniques a través d’una alimentació saludable.
L’Estratègia Nacional de Seguretat Alimentària i Nutrició, que busca el consens per a la seva aplicació, ha tingut en Llatzeret, en el marc de l’Escola de Salut Pública de Menorca, una reunió de treball entre tots els organismes implicats de les diferents comunitats autònomes per determinar si l’orientació del document 0 del qual parteix és la correcta, per introduir propostes de millora de la normativa i de la seva aplicació i determinar el full de ruta per a accions futures.

La trobada també ha posat sobre la taula noves formes de fer més visible aquesta estratègia, encarregada d’introduir en la població mesures de seguretat alimentària i nutrició que contribueixin a una vida més saludable, és a dir, una alimentació que no acabi provocant patologies, com la obesitat i malalties cròniques derivades, com problemes cardiovasculars, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.