La Presidenta Susana Mora rep la primera visita oficial del president del Parlament, Vicenç Thomas Mora demana a Thomas una Llei per a Menorca com a Reserva de Biosfera

Dijous matí, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha rebut la primera visita oficial del president del Parlament Balear, Vicenç Thomas. L’objectiu d’aquesta primera reunió institucional ha estat marcar i traslladar les prioritats del Consell Insular de Menorca al màxim responsable del Parlament. La reunió també ha servit per mantenir un clima de col·laboració entre ambdues institucions.

Durant la reunió, la Presidenta, Susana Mora, ha incidit amb la importància d’elaborar i aprovar pel Parlament de les Illes Balears la Llei de Reserva de Biosfera. Com bé ha explicat Mora, aquesta llei ha de garantir el desenvolupament dels principis de la Declaració de Menorca com a Reserva Biosfera, així com també garantir unes polítiques basades en l’eix transversal de la sostenibilitat en relació a la conservació del medi ambient, el desenvolupament econòmic i el benestar social.

Per la seva banda, Thomas ha incidit en que amb aquesta primera reunió es posen les bases per establir i consolidar mecanismes de col·laboració amb el Consell de Menorca, per acostar el Parlament a cada una de les  illes que conformen l’Arxipèlag balear  i a la seva gent. Sobre la futura llei de Reserva de la Biosfera, el president del Parlament està segur que la seva tramitació generarà una nova norma que garantirà la compatibilitat de la preservació del medi ambient, el territori i el paisatge, amb el desenvolupament econòmic i social de Menorca.

A més a més, durant la reunió s’ha xerrat sobre la importància de la participació dels diferents consells insulars com a principals institucions d’autogovern de cadascuna de les seves illes. En aquest sentit, ambdós presidents han coincidit amb la necessitat d’aprovar la nova llei de consells insulars que dotarà de més autonomia a les institucions insulars a través de la possibilitat d’exercir iniciatives legislatives davant el Parlament autonòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.