Divendres 27, Vaga i Manifestació pel clima

Per demà divendres dia 27 hi ha convocades a tot el món diverses mobilitzacions a favor del clima. A Menorca es proposen dues actuacions centrals. Una aturada laboral a les 12 h. i l’assistència a la manifestació que es celebrarà a les 19 h. Aquí podeu trobar els detalls.

Per donar suport a la crida mundial pel clima, es proposa que cadascú aturi l’activitat laboral un mínim de 15 minuts, a les 12 h de divendres. Es suggereix que s’aprofiti per llegir el Manifest que s’ha pactat a Menorca i que es pugi una fotografia de l’aturada a les xarxes socials. Més de 60 entitats han donat ja suport al manifest.

A les 19 hores, tota la gent que vulgui mostrar la seva solidaritat amb les reivindicacions, es concentrarà a l’Esplanada de Maó, d’on sortirà una manifestació que passarà per ses Moreres, plaça Bastió, Sa Raval, carrer dels Frares i acabarà al pati de Sant Francesc, on es llegirà el manifest, les adhesions aconseguides i es cantarà la cançó Bella Ciao amb la lletra adaptada a favor del clima.

Per a facilitar la participació a la manifestació, el Departament de Mobilitat del Consell Insular reforçarà la línia de bus que surt a les 17:30 de la via perimetral de Ciutadella i passa per Ferreries, Es Mercadal i Alaior. La gent que vulgui usar aquest servei especial haurà de comprar l’entrada de manera anticipada a qualsevol ajuntament. El preu del trajecte serà d’1 euro. Els bussos de retorn sortiran a les 22:15 de l’estació de Maó. Encara que també es podrà adquirir directament el tiquet en el bus, no es pot garantir que hi hagi places a la gent que no hagi comprat anticipadament.

Així mateix, per aquelles persones que no puguin agafar el bus, es proposa que es comparteixi vehicle al màxim. En aquest sentit, es faran trobades per auto-organitzar-se a Ciutadella (Plaça de la Pau, a les 17:30 h), Ferreries (Plaça Francesc d’Albranca, a les 17:45 h), es Mercadal (aparcament del molí, a les 18 h), Alaior (aparcament poliesportiu, a les 18:15 h) i Sant Lluís (aparcament poliesportiu a les 18:15 h).

Es pot ajudar a la convocatòria dels dos actes compartint al màxim el logotip que acompanya aquesta notícia per WhatsApp, Facebook, Instagram, etc,. Molta gent se l’està posant com a foto de perfil durant aquests dies. També es pot imprimir i posar a llocs visibles.

Així mateix, el capvespre de dimecres, dia 25, a les 18 hores, hi haurà un taller per a preparar cartells i pancartes per dur a la manifestació. Podeu pensar la vostra frase i venir a preparar materials. Serà al pati del Claustre de Maó.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.