Menorca Talaiòtica - Unesco

Els consellers Negueruela i Pons es reuneixen amb el teixit productiu de les Illes per a explicar i valorar la situació després del cessament d’operacions de Thomas Cook El Govern treballarà de manera bilateral amb cada sector afectat per a consensuar i plantejar les mesures d'ajuda que sol·licitarà al Govern d'Espanya

Els consellers de Turisme, Iago Negueruela, i de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, es van reunir ahir amb tot el teixit productiu de les Illes per a valorar el cessament d’operacions de Thomas Cook. Tots dos han posat a tots els agents socials i econòmics de les Illes al corrent de la situació i han donat compte de com està funcionant el pla de contingència perquè els turistes tornin al seu país. Gràcies a la coordinació entre totes dues conselleries, el Govern d’Espanya, Aena i el Regne Unit, s’està desenvolupant amb normalitat.

Aquesta trobada es produeix un dia després que el conseller Negueruela viatgés a Madrid per a assistir a una reunió amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, en la qual es va coordinar un pla de contingència després de la caiguda de Thomas Cook. A més, la ministra va anunciar que convocarà la comissió interministerial de Turisme així com de manera urgent a les Comunitats Autònomes més afectades per a valorar les mesures que calgui implantar.

Després de la trobada, Negueruela ha anunciat que a partir d’ara, de manera coordinada amb cadascun dels sectors afectats per la caiguda del turoperador, es treballarà de manera bilateral per a plantejar mesures que puguin ser assumides tant pel Govern d’Espanya com pel Govern. “La nostra destinació continuarà sent forta i treballarem per recuperar-nos al més aviat possible”, ha abundat el conseller.

Les mesures d’estímul que finalment es proposin per a poder fer front a la situació generada per la caiguda del turoperador seran consensuades amb tots els sectors abans de traslladar-les al Govern d’Espanya. “Que estiguem en funcions no ha de condicionar l’excepcionalitat de la situació”, ha afirmat Negueruela.

El conseller de Territori, Marc Pons, ha destacat la normalitat que està imperant en el procés de repatriació dels turistes i ha informat que avui mateix sortiran de Palma quatre vols amb 960 persones rumb a Regne Unit. A Eivissa hi ha cinc vols previstos amb uns 1.100 passatgers a bord i a Menorca no hi ha cap programat per a avui.

A la trobada han assistit, a més dels dos consellers, el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, la directora general de Turisme, Rosana Morillo, el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, el secretari general de CCOO, José Luis García, el secretari general d’UGT, Alejandro Texias, el president de PIMEB, Justo Saura, el vicepresident de la Federació Balear de Transports (FEBT), Miguel Florit, la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, el president de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH), Gabriel Llobera, el president de AVIBA, Xisco Mulet, i el president de l’Associació de Distribuïdors, Bartolomé Servera.

 

CANCEL·LADA LA NIT DEL TURISME

D’altra banda, el conseller Negueruela ha anunciat que, a causa de la situació generada per la caiguda de Thomas Cook, el Govern ha decidit que no és adequat celebrar la tradicional Nit del Turisme, i per tant ha estat cancel·lada.

Cal recordar que aquest any la gala anava a desenvolupar-se a Menorca demà passat. Donades les circumstàncies, Negueruela ha anunciat que pròximament tindrà lloc una recepció en el Consolat de Mar amb tots els premiats, i Menorca acollirà l’edició de la Nit del Turisme de l’any que ve.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.