S’obre la convocatòria per presentar candidatures a les distincions Cornelius Atticus 2019 Afers Socials i Esports també convoca els premis anuals Esports IB 2019

La conselleria d’Afers Socials i Esports, a proposta de la direcció general d’Esports, ha obert la convocatòria per concedir les distincions Cornelius Atticus 2019 en categoria masculina i en categoria femenina a una vida dedicada a la pràctica o a la promoció de l’esport a les Illes Balears.

Poden presentar candidatures els consells insulars o els organismes autònoms que tenen competències en matèria esportiva, les federacions esportives, els ajuntaments, els clubs i les entitats esportives reconeguts i registrats degudament. A partir d’avui, dia en que ha sortit publicada la Resolució en el BOIB, tenen un termini de trenta dies per presentar les seves candidatures.

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tengut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, llevat d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.

Cal recordar que el premi Corlius Atticus s’atorga des de l’any 1996 i que des de 2017 també s’estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

Premis Esports IB 2019

La conselleria d’Afers Socials i Esports, a proposta de la direcció general d’Esports, també convoca els premis anuals Esports IB 2019. Aquestes distincions volen reconèixer els mèrits dels esportistes, equips, clubs, associacions, entitats i persones que han contribuït al desenvolupament i a la promoció de l’esport balear, i volen ser un estímul i una recompensa a l’esforç i al sacrifici que han dut a terme.

Correspon a l’Assemblea Balear de l’Esport presentar les propostes o candidatures per les categories: Posam valors a l’esport; Promesa Masculina,Promesa femenina; Millor esportista femenina; Millor esportista masculí; Millor esportista d’esport adaptat masculí; Millor esportista d’esport adaptat femení; Millor equip femení; Millor equip masculí; Millor tècnic; Millor tècnica; i el Premi honorífic. A més, amb la finalitat de reconèixer trajectòries o mèrits esportius de la temporada també es donaran mencions especials a persones físiques o jurídiques no guardonades.

Val a dir que els candidats a aquests premis han d’haver nascut a les Illes Balears o tenir el veïnatge administratiu amb un mínim de tres anys en qualsevol municipi de Balears.

L’Assemblea Balear de l’esport te de termini fins dia 31 d’octubre de 2019 per presentar les seves candidatures.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *