El Govern de l’Estat exigirà per llei a les companyies demanar la condició de resident al final de la compra El secretari d'Estat de Transports garanteix al conseller Pons que no hi haurà cap canvi en l'aplicació del 75% als residents

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha plantejat avui al secretari d’Estat d’Infraestructures, Transports i Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura, la necessitat d’adoptar mesures per evitar l’increment de preus per part de les companyies aèries aprofitant el descompte del 75% de resident.A la reunió, el Govern de l’Estat ha garantit al conseller que no hi ha cap intenció d’introduir cap canvi en la bonificació del 75% i ha reiterat la seva aplicació universal als ciutadans residents a les Illes Balears en els seus trasllats entre les illes i amb la península.

Pons ha reiterat a Pedro Saura el posicionament del Govern de les Illes Balears, en el sentit què els esforços per evitar l’increment de despesa per la bonificació del descompte de resident del 75% s’han de centrar en la investigació a les companyies i no en la renda dels residents i la quantitat dels seus viatges.

De la mateixa manera, el conseller ha demanat que s’adoptin mesures que evitin comportaments anòmals de les companyies, com ara l’exigència de què la condició de resident a l’hora de comprar els bitllets en línia es faci constar sempre al final i no al principi perquè així no hi pugui haver dos preus.

Des del Govern de l’Estat s’ha garantit que s’aprovarà per llei l’obligació d’incloure la condició de resident al final de la compra i que aquesta serà una de les primeres mesures que s’adoptin.

El conseller també ha reclamat al secretari d’Estat que s’activi l’Observatori de preus així com el resultat d’un informe sobre el comportament de les aerolínies en matèria de preus que havia de fer la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC). El secretari d’Estat ha assegurat que aquesta informació es compartirà tot just es tinguin els resultats.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *