Afers Socials convoca ajuts per als clubs esportius de les Illes per valor d’1.300.000 euros

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, ha obert la convocatòria pels ajuts als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions de categoria nacional durant la temporada 2019-2020. El pressupost d’aquesta convocatòria s’ha incrementat en un 4,84 %, atès que ha passat de ser d’1.240.000 € el 2019 a 1.300.000 € el 2020. Cal tenir en compte que el 2015 aquests ajuts tenien un pressupost de 600.000 €, fet que suposa un augment de més del 100 %.

La finalitat és donar suport als clubs esportius de les Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions oficials de categoria nacional dels diferents calendaris federatius.

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables hi ha els desplaçaments i manutenció, els entrenaments oficials per a les competicions i les despeses federatives.

Una de les novetats d’aquesta convocatòria és que a més de subvencionar els desplaçaments al play-off pel títol o ascens, també es podran fer sol·licituds per desplaçar-se a lligues internacionals.

Una vegada concedits els ajuts hi haurà un doble període de justificació. La justificació voluntària abans del 31 de gener de 2020 i la justificació final que acaba el 28 d’agost de 2020.

Rapidesa en la publicació

Cal tenir en compte que aquesta convocatòria es publica molts mesos abans que en anys anteriors per tal de fer-la coincidir amb la temporada esportiva, cosa que facilita molt la seva gestió i s’avança en els pagaments. A més, la millora del sistema de mòduls també agilita el procés; ara és molt més àgil pel que fa a la concessió i la justificació. A més, a l’actual convocatòria hi ha algunes novetats que agiliten el procés per als clubs.

A més, el que també fa més àgil la tramitació i el pagament és que ajunta les diferents línies d’ajuts en una única convocatòria: en anys anteriors hi havia dues convocatòries, la de mòduls (desplaçaments, manutenció…) i la de despeses federatives, que des de l’any passat estan unificades.

Esport femení

Cal recordar, a més, que les equips d’esport femení que participen en competicions nacionals i que patrocinen les Illes Balears també tenen una altra convocatòria d’ajuts extra compatible amb aquesta. Aquesta és una de les mesures de foment de l’esport femení que potencia el Govern de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.