Actes 8 Març

Més per Menorca considera que el posicionament de l’Estat respecte de la Llei de Residus de les Illes és «incomprensible» El partit es demana si el PSOE creu realment en la transició ecològica o si només utilitza el nom per al Ministeri per a fer postureig

Més per Menorca no comprèn el posicionament de l’Estat -que ha dit que l’Executiu autonòmic no té competències per prohibir la distribució de bosses de plàstics llegures ni per implantar tarifes i taxes de pagament per a la generació de residus.

Els menorquinistes, i així ho ha expressat la diputada Patrícia Font, creuen que la Llei de Residus, aprovada pel Parlament el mes de febrer,  és «pionera i valenta» i conseqüent amb el moment històric d’emergència climàtica que vivim.

Font també ha recordat que l’argument bàsic de l’Estat -que diu que la legislació de les CCAA no pot ser més restrictiva que l’espanyola- no té cap sentit per dues raons bàsiques: perquè les directrius europees van encaminades a l’eliminació del plàstic; i perquè no té en compte les peculiaritats d’unes illes com les nostres, que són un territori «finit i fràgil» i amb «molta població flotant».

Font ha esgrimit que, justament, les bosses lleugeres (les que s’usen per a fruita i verdura) es descomponen en microplàstics, que són un greu problema –no només per a la fauna marina– «sinó també per als humans, en els cossos dels quals s’hi estan trobant restes d’aquests plàstics».

Per tot plegat, Més per Menorca es demana si el PSOE creu realment en la transició ecològica o si només utilitza el nom per al Ministeri per a fer postureig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.