Actes 8 Març

Transició Energètica identificarà els establiments emblemàtics de les Illes Balears Cada municipi haurà d'elaborar un llistat amb els establiments susceptibles de ser incorporats al catàleg

La Direcció General de Comerç, a través de l’IDI, ha posat en marxa un projecte per identificar els establiments emblemàtics de les Illes Balears. L’objectiu és posar en valor els negocis o elements que han aconseguit perdurar al llarg del temps i que són una senya d’identitat dins dels seus municipis. El director general de Comerç, Miquel Piñol, enviarà una carta adreçada als regidors de Comerç dels municipis per tal d’informar-los del projecte i iniciar el procediment de catalogació.

La primera fase consistirà en la identificació dels comerços susceptibles de considerar-se emblemàtics. Cada municipi elaborarà el llistat d’establiments en base al compliment d’uns criteris, com són tenir la mateixa activitat des de 1970, dur a terme un ofici singular, o tenir elements tangibles d’interès patrimonial. A més, també es tendran en compte negocis amb més de 50 anys que, tot i no complir cap dels requisits anteriors, són generadors d’identitat. Els municipis han de fer arribar la informació a l’IDI abans del dia 15 de novembre.

Un cop identificats els establiments, la Direcció General de Comerç i els diferents ajuntaments implicats podran dur a terme diferents iniciatives relacionades amb els emblemàtics, com per exemple programes d’ajuts per fomentar-ne la supervivència. També es pot crear una senyalització especial dels negocis i elaborar rutes turístiques al municipi per visitar els comerços.

El projecte d’establiments emblemàtics dels municipis de les Illes Balears està alineat amb el catàleg presentat per l’Ajuntament de Palma, a través de Palma Activa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.