Raimon Portell guanya el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil pel seu llibre Camins d´aigua, segon volum de la trilogia La llum d´Artús

L´escriptor barceloní Raimon Portell ha guanyat avui el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per la seva obra Camins´aigua, que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport per distingir l´obra d´un autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l´Estat i publicada el darrer any 2018.

El jurat, que aquest any ha estat format pel guanyador de l´any passat, Juan Kruz Igerabide, Xoan Babarro, José Manuel López, Màrius Serra, Montserrat Pena, Ernesto Rodríguez, Marina Terzi, Magdalena Suárez, Gustavo Martín Garzo i Celia Fraile, ha destacat la seva “capacitat per arrastrar al lector a través d´un torrent d´aventures narrades amb bon pols literari”.

Camins d´aigua, obra que ja va guanyar fa uns mesos el Premi Llibreter 2019, concedir pels llibreters catalans, és una història d’aventures que barreja ficció i història en el moment que s’aixeca el feixisme a la vella Europa.

Raimon Portell va estudiar filología, ha exercit la docència i es dedica a la escriptura. Ha estat colaborador de les revistes “El mundo de los Pirineos”, “Viajes National Geographic”, “Descobrir Catalunya” i cap de redacció de la revista “Infancia” i de “Altaïr”.  És autor dels assajos “Els mestres de la República”, “Els mestres de la República en imatges” i “Marta Mata, el camí de l´escola”. Ha publicat també els llibres de viatges “Una cançò de Cap Verd, “L´ombra de Venècia” i “El somni del jaguar”. A més ha escrit els llibres: “Vull una corona!” (Premi Crítica Serra d´Or 2005) i la trilogia “La llum d´Artús”.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.