Les exposicions “Baleàrics” i “Baleàrics músics” viatgen a Orà (Argèlia) Hi participa la menorquina Zulema Bagur

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat col·labora amb l’exposició doble Baleàrics i Baleàrics músics, que ara es pot visitar al Museu d’Art Modern d’Orà, a Argèlia. La mostra és una exposició col·lectiva d’artistes contemporanis de la Mediterrània i inclou pintura, escultura, fotografia i música. Hi estarà exposada fins al 7 de novembre de 2019, gràcies també a la col·laboració de la Fundació Baleària i l’Institut Cervantes.

Aquesta és la primera vegada que artistes espanyols exposen les seves obres en el museu d’Orà.

L’exposició Baleàrics es presenta com una selecció d’artistes que representen les terres de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Dénia i València. La mostra evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten un caràcter mediterrani propi. Els artistes balears representen cadascuna de les illes de l’arxipèlag: Paca Florit, Menorca; Carles Guasch, Eivissa; Enric Riera, Formentera i Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, Mallorca. Juntament amb aquests artistes hi ha tres representants del País Valencià: Imma Mengual, Joan Castejón i Ramón Pérez Carrió.

Com a continuació de Baleàrics sorgeix Baleàrics músics, en què es torna a plantejar un recull d’una nova i interessant representació d’artistes balears, valencians i algerians entorn de la música. Els artistes que hi participen són: Cristina Alabau, Zulema Bagur, Diana Bustamante, Juan Caravaca, Alexandra Castillo, Pilar Cerdà, Fèlix Coll, Pep Coll, Tomeu Coll, Saïd Debladji, José Manuel Menéndez Rojas, Antoni Planells, Ximo Sendra Llull, Doralice Souza, Mahmoud Taleb i Has Dieter Zingraff.

Aquesta exposició itinerant va néixer a partir del conveni de col·laboració entre la Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura.

Baleàrics s’ha pogut dur a terme gràcies a la tasca de Baleària, per mitjà del programa Llotges de la Cultura; a la participació de la Conselleria de Cultura, i a la col·laboració de diversos ajuntaments del País Valencià i de les Illes Balears. Tots aquests organismes han facilitat l’espai de trobada d’artistes mediterranis.

La Conselleria assumeix les despeses del catàleg de l’exposició, l’assegurança de les obres i les despeses derivades de la coordinació, el comissariat i el muntatge i desmuntatge de les exposicions. Baleària assumeix les despeses del trasllat en vaixell i les despeses d’allotjament i posa a disposició els seus espais i les seves infraestructures.

Les exposicions s’han pogut veure a museus de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana. Ara viatgen juntes al nord del continent africà, en la seva primera experiència internacional.

La Fundació Baleària, en el seu interès per promoure la interrelació artística i cultural dels territoris on opera la naviliera mitjançant la creació de les Llotges de la Cultura, i com a resultat de la col·laboració amb el govern algerià, ha fet realitat aquesta exposició itinerant en què participen destacats artistes valencians, balears i algerians.

La mostra conjunta evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten i estableixen un caràcter conjunt mediterrani propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.