Presentació de la XIX Volta Cicloturista Internacional a Menorca Rodaran al costat de l’exciclista Oscar Freire  figures com Lluís Mas i Mavi Garcia del Movistar Team o Xavi Cañellas, del Caja Rural, entre d’altres

Del 18 al 20 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la Volta Cicloturista Internacional a Menorca, una de les cites destacades del calendari esportiu dedicat a les dues rodes per carretera, que enguany té com a protagonista a l’ex-ciclista professional Oscar Freire, el corredor espanyol amb rècord de victòries al Mundial de Ciclisme de fons en carretera i considerat un dels millors sprinters de la història del ciclisme del nostre país. Una edició que encara sense tancar inscripcions, ja té 350 corredors, cinquanta dels quals dones, que no s’han volgut perdre la oportunitat de rodar al costat de Freire, un ciclista que acumula un palmarès de mèrit com el fet d’haver aconseguit tres vegades ser campió del mundial als anys 1999, 2001 i 2004, tricampió també de la Milán-San Remo als anys 1999, 2001 i 2004 així com Maillot verd al Tour de França de 2008 o guanyador de la Giro de la Provincia de Lucca, entre molts d’altres guardons. Al costat de Freire pedalaran també quatre figures de primer nivell del ciclisme actual com Lluis Mas del Movistar Team, guanyador per equips del Giro d’Italia 2019, Mavi García, membre també del Movistar Team de fèmines, l’únic equip femení espanyol professional que existeix adscrit a l’UCI Women’s Team, la màxima categoria femenina del ciclisme en ruta a nivell mundial que repeteix per tercer any la seva participació a la Volta, Xavi Cañellas, Campió d’Europa Junior l’any 2014 i Campió d’Espanya l’any 2016 i 2017 de l’equip Caja Rural Seguros, Yurani Blanco, doble campiona d’Espanya Sub-23 l’any 2019 i la periodista esportiva especialitzada en ciclisme, Ainara Hernando, autora dels llibres “Cuando fuimos los mejores” y “Por amor al ciclismo”. Com sempre i ja en van dinou edicions, un cartell excepcional que l’Associació Cicloturista de Menorca, entitat organitzadora ha preparat per bufar les espelmes a punt d’arribar als vint anys de promoció ininterrompuda d’aquest esport a la nostra illa. El Director de la prova, Arturo Sintes explica que venir a participar a la Volta Cicloturista ja s’ha convertit en una cita fixe per a molts participants que d’un any per l’altre, reserven la seva plaça.

Concert i col·loqui

La dinovena edició tindrà un recorregut de 164 quilòmetres a través dels municipis de Maó, Alaior, Ferreries, Es Migjorn i Es Mercadal, arribant a espais com S’Enclusa, el Camí d’en Kane o el Monte Toro, a més de la tradicional visita a l’exposició ciclista permanent que Arturo Sintes té a Es Mercadal. La Volta començarà divendres amb la tradicional sortida de benvinguda, que enguany arribarà fins a La Fortalesa La Mola amb una visita inclosa pels corredors i la recepció posterior al Recinte Firal de Maó, seu neuràlgica durant els tres dies de la Volta, que afegeix un concert en directe del grup “The Rebels & Cycling Friends” que faran una actuació. El dissabte a la tarda, tindrà lloc un acte obert amb un col·loqui sobre ciclisme i cicloturisme amb tots els convidats al mateix recinte on es farà l’homenatge formal a Freire i el diumenge, hi haurà el dinar de comiat després de la segona etapa. La sortida i arribada dels dos dies de ruta oficial seran des de la Plaça Constitució de Maó on es viu l’ambient habitual de les grans ocasions de ciclisme.

Els protagonistes

OSCAR FREIRE (Torrelavega, 15/02/1976)

Tres Campionats del Mon, Tres Milán-San Remo, Maillot Verd Tour de França 2008 i guanyador de diverses etapes de les carreres més importants del món

LLUIS MAS (Ses Salines, Mallorca 15/01/1988)

Diverses participacions a la Vuelta a España y una al Giro d’Italia. Guanyador del Tour de Turquia l’any 2015. Guanyador per equips del Giro d’Italia 2019. Equip Movistar Team

MAVI GARCÍA (Palma Mallorca, 2/01/1984)

Membre de l’Equip Movistar Team, Campiona d’Espanya de Fondo l’any 2016. Campiona d’Espanya Contrarellotge l’any 2018. Diversos títols de Duatló. Tercera participació a la Volta Cicloturista Internacional a Menorca

XAVI CAÑELLAS (PuigPunyent, Mallorca, 16/03/1997)

Campió d’Europa junior l’any 2004, Campió d’Espanya de Persecució per Equips (2015, 2016, 2017 i 2018). Campió d’Espanya Madison (2016 i 2017) Equip Caja Rural

YURANI BLANCO (Palma de Mallorca, 03/02/1998)

Diversos títols nacionals a categories juniors, Doble Campiona d’Espanya Sub-23 l’any 2019, Contrarellotge i Fons en Carretera

ANARA HERNANDO (Vitòria, 5/05/1987)

Periodista esportiva. Deu anys a la revista Ciclismo a Fondo. Autora del llibre “Por amor al ciclismo” i “Cuando fuimos los mejores”. Reportera a deu Vueltas a España, un Giro, un Tour.

Actes Oberts al Públic

Divendres, 18 d’octubre a les 19.30 hores: Recepció de Benvinguda als participants i acompanyants. Presentació de ciclistes convidats. Concert de Rock “The Rebels & Cycling Friends”. Recinte Firal de Maó.

Dissabte, 19 d’octubre a les 19.00 hores: Col·loqui sobre ciclisme i cicloturisme amb ciclistes convidats. Homenatge Oscar Freire. Recinte Firal de Maó

Diumenge, 20 d’octubre a les 13.30 hores: Dinar de comiat, entrega de records i trofeus. Recinte Firal de Maó.

Els recorreguts

Divendres, 18 d’octubre: 15: 45 h. Excursió Cicloturista amb sortida des del Recinte Firal de Maó fins a La Fortalesa La Mola.

Dissabte, 19 d’octubre: 09.00 h. Sortida de la primera prova des de la Plaça Constitució de Maó

page4image3827968

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.