El Govern sol·licitarà a la Comissió Europea compensacions econòmiques al transport de mercaderies L'Executiu regional buscarà refer un front comú amb les illes de Còrsega i Sardenya

El Grup Popular arrenca el compromís unànime de totes les forces representades al Parlament balear per intentar millorar les condicions de transport de mercaderies a Balears.
Una proposició presentada per la diputada menorquina Asunción Pons Fullana va merèixer l’acord de la Cambra de manera que el Govern balear tindrà ara de sol·licitar a la Comissió Europea una dotació pressupostària extraordinària i establir un sistema d’ajudes específic. La mesura va encaminada a compensar l’extracost que exigeix ​​la insularitat per a totes aquelles empreses excloses de les restriccions derivades de l’aplicació de la “regla de minimis”.
L’acord assolit pretén aconseguir per a aquests casos el tractament similar al que reben les regions ultraperifèriques i les zones poc poblades.
La iniciativa parlamentària suposa que el Govern balear haurà de tancar al seu torn un acord i garantir-se el suport del Govern central perquè sigui aquesta instància de l’Administració la que presenti i defensi davant la Comissió Europea aquesta petició.
Els grups parlamentaris, sense excepció, van estar igualment d’acord a buscar el suport i participació dels governs locals de Còrsega i Sardenya, així com dels seus respectius països membres, per fer de la proposta un objectiu comú. A principis d’aquest mateix any, aquests territoris van dirigir ja un escrit en aquest sentit a la comissària europea, Corina Cretu. Es tracta per tant de revitalitzar els interessos que sobre transport de mercaderies comparteixen les illes de la Mediterrània Occidental.
Els desavantatges econòmiques dels territoris insulars, l’efectiva integració en termes d’equitat dels ciutadans de territoris insulars dins de l’espai comú europeu i el reequilibri entre regions són alguns dels arguments de base legal que avalen la proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.