Torna a funcionar el correntímetre del SOCIB en el port de Ciutadella

En Pau Balaguer Huguet, en nom del SOCIB (Sistema d’Observació i predicció Costaner de les Illes Balears),  ha fet saber i recordar al Club Nàutic Ciutadella que des del SOCIB tenen instal·lat un correntímetre en el fons del Port de Ciutadella, entre les balises de senyalització de l’entrada del “varadero” d’Es Nàutic (escales del restaurant) i la balisa del “varadero” dels Asteilleros Llompart, que des del mes de setembre d’aquest any van tornar a posar en funcionament.
Balaguer i el SOCIB volen fer-nos saber que podem consultar les dades on-line i en temps real a través de la pàgina del SOCIB: http://www.socib.es/?seccion=observingFacilities&facility=mooring&id=254
Allà es poden consultar les dades oferides per l’aparell perfilador de corrent, fondejat a uns 6 metres de fondària i pel baròmetre instal·lat a l’estació que tenim dins de la balisa de senyalització de Ports IB. La freqüència d’actualització de les dades és d’aproximadament cada 30 minuts.
Les variables que podrem consultar són les relatives a:

–        Pressió atmosfèrica

–        Temperatura de l’aigua

–        Velocitat de la corrent a 1 metres de fondària

–        Direcció de la corrent a 1 metre de fondària.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *