L’Ajuntament de Ciutadella organitza una nova trobada de senderisme Nou rutes mediambientals, diversos col·loquis i quatre tallers conformen la graella de la segona edició del Walking Festival de Ciutadella que organitzen conjuntament l’Ajuntament i el Consell Insular de Menorca.

Avui matí el programa ha estat presentat per l’alcaldessa, Joana Gomila, i la presidenta el Consell Insular, Susana Mora, acompanyades, respectivament, de la regidora de Turisme, Noemí Camps, i pel director insular de Turisme, Jesús Gomila.

Aquesta serà la segona edició del «Ciutadella Walking Festival», una trobada de senderisme al municipi de Ciutadella organitzada pel servei de Turisme de l’Ajuntament amb l’objectiu de potenciar aquesta activitat com a element desestacionalitzador més enllà de la temporada estival. Es tracta de tres dies d’excursions guiades pel terme municipal de Ciutadella, amb diferents recorreguts i duració, adreçades a diferents segments de la població i amb diferents nivells de dificultat. A més, a aquests itineraris s’hi afegeixen altres activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del nostre municipi.

L’alcaldessa, Joana Gomila, ha manifestat la importància que té una experiència com la del Walking, per com propicia una certa ampliació de la temporada turística, alhora que es basa en els principis de l’activitat turística sostenible, respectuosa i capaç de posar en valor aspectes com la naturalesa, la història de Menorca, la salut i d’altres.

Segons la regidora de Turisme, Noemí Camps, «del que es tracta és de posar en valor tots els recursos que ofereix la nostra terra per poder crear un producte turístic atractiu i fora de temporada». Ha remarcat que «el turisme vinculat al món del senderisme és un turisme amb moltes potencialitats de creixement a Menorca, sobretot per les possibilitats que ofereix l’Illa en quan a patrimoni natural, paisatgístic i cultural».

Cal remarcar que la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) col·labora amb la realització d’aquest projecte. De fet, aquesta col·laboració es deriva del conveni signat per segona vegada amb tots els ajuntaments per millorar el producte i la informació turística de l’illa. Concretament, aquest acord cobreix quatre àmbits: a) les accions de creació i impuls del producte turístic en temporada baixa; b) l’estandarització de la producció de material informatiu; c) la creació i adaptació a la marca Menorca de la imatge de les oficines d’informació turística; i d) actuacions de millora i adaptació d’espais turístics i activitat turística per persones amb discapacitat.

Per a la presidenta del Consell Insular de Menorca i consellera de Promoció Turística, Susana Mora, «el binomi esport i turisme està de cada vegada més present en les nostres polítiques de promoció turística. Aquest projecte acompanya a les més de 15 competicions esportives que Menorca acull i que tenen un impacte internacional. Esdeveniments com aquest contribueixen a reforçar la Marca Menorca, és a dir, la projecció exterior de l’illa com territori compromès amb un turisme actiu sostenible».

D’aquesta manera, el Ciutadella Walking Festival, al igual que altres esdeveniments relacionats amb l’esport a la nostra Illa, pretén tenir la vocació de convertir-se amb els anys en un esdeveniment de caràcter internacional, a la vegada que important en l’agenda de tots els menorquins i menorquines.

Les activitats previstes són les següents:

Rutes llargues:

25 d’octubre de 9:15 a 16:15h, pel Camí de Cavalls dels Alocs a Cala Morell.

26 d’octubre de 9:15 a 17h, pel Camí de Cavalls de Cala Morell a Ciutadella

27 d’octubre de 9:15h a 17h, pel Camí de Cavalls de Son Xoriguer a Cala Galdana.

Rutes curtes: 

25 d’octubre de 12:45 a 17:30h, pels voltants de Cala Pilar.

26 d’octubre de 10:45 a 15:30h, de Cala Morell a Algaiarens.

27 d’octubre de 11:45 a 17h, de Cala en Turqueta a Cala Galdana.

Rutes temàtiques:b25 d’octubre de 11:45 a 16:30h, ruta temàtica de botànica pel Barranc d’Algendar.

26 d’octubre de 9:15 a 14h, ruta temàtica d’ornitologia pels voltants de Punta Nati.

27 d’octubre de 10:45 a 15:30h, ruta temàtica etnològica pels voltants de Punta Nati.

Tallers:

26 d’octubre de 9:45 a 12:30h, Taller d’iniciació a Marxa Nòrdica.

27 d’octubre de 9:15 a 13h, Taller/ruta Nordic Walking.

27 d’octubre de 9:15 a 13:30h Taller Bany de Bosc.

27 d’octubre de 10:15 a 14:30h Taller per famílies Dins la Natura.

Col·loquis i ponències:

25 d’octubre de 17:30 a 19h, Col·loqui: «Menorca, la seva natura i el mon rural» amb les ponències:

– «La naturalesa de la illa, geología, flora i fauna», amb Marc Moll. 

– «El camp menorquí, entre tradició i modernitat», amb Tolo Mercadal.

26 d’octubre de 17:30h a 19:30h, Col·loqui: «Caminar, una forma saludable» amb les ponències:

– «Estem fets per moure’ns?», amb Lucía Barca (Fisioterapeuta, infermera i coach nutricional de Menorca Trainers).

– «Marxa Nòrdica: aprendre i conèixer la manera de caminar més eficient i saludable», amb M. Teresa Gustems (Instructora de marxa nòrdica per la Federació Balear de Muntanya i escalada).

– «Boscos Terapèutics: Per què un Bany de Bosc?», amb Zoe Balasch Arumí (psicòloga, instructora de ioga, Guia de Bosc Terapèutic).

– «Camins, somnis i promeses», amb Sandra Bosch (coach especialitzada en mediació, relacions de parella i familiars).

IMPORTANT

El punt de trobada per iniciar les rutes és l’oficina d’informació turística municipal, a la plaça des Born, núm. 15. Les ponències es realitzaran al mateix Ajuntament, al saló gòtic.

Totes les rutes són guiades i inclouen transport en autobús sempre que sigui necessari.  A més, abans d’iniciar-les es farà un tast sensorial que també està inclòs.

Cada participant haurà de portar suficient aigua i avituallament, així com també roba adequada per l’activitat.

Totes les rutes estan pensades per fer-se amb quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany. 

Inscripcions per correu electrònic a rutasmenorca@gmail.com, trucant o via missatge al telèfon 685 747 308.

El preu per activitat és de 10€ per persona. PLACES LIMITADES.

Més informació al web www.ciutadellawalkingfestival.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.