Tempestes i pluges intenses a totes les Illes des d’ahir vespre

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes. Per tal  de coordinar les possibles actuacions, la DGEI acaba de reunir el Grup de Suport Tècnic del Pla Meteobal amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.

Segons els butlletins de l’Aemet es preveuen precipitacions acumulades de fins a 40 l/m2 en un hora i de 100 l/m2 en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80km/h i ones d’entre 2 i 3 metres. Tampoc es descarta que puguin formar-se caps de fibló i trombes marines. I és que està previst que avui vespre una Dana (Depressió Aïllada en Nivells Alts) es situarà sobre el sud-oest de la Península desplaçant-se cap a les Illes. Aquesta configuració en nivells mitjos i alts de l’atmosfera anirà acompanyada, en nivells baixos, d’un procés de ciclogènesi, per la qual cosa s’esperen precipitacions molt fortes i persistents.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior aconsella:

– extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera.

– evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries i cornises.

– allunyar-se de cablejat, reixes i objectes metàl·lics.

– no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicle.

– no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats.

– assegurar l’amarratge de les embarcacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.