El Consorci de Residus i Energia de Menorca  assoleix els objectius de reciclatge de vidre durant l’estiu incrementant un 7% els resultats de la recollida selectiva de vidre respecte a l’any anterior Ecovidrio ha fet entrega d'un guardó al Consorci de Residus de Menorca per haver reciclat fins a 1.691.720 kg de vidre durant els mesos d'estiu 

Ahir matí es va celebrar al Consell Insular de Menorca l’entrega d’un reconeixement mediambiental per part de l’entitat Ecovidrio al Consorci de Residus i Energia de Menorca per haver superat el repte que Ecovidrio ha promogut durant la campanya d’estiu “Moviment Banderes Verdes”. Hi van assistir la presidenta del Consorci de Residus i Energia i consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, el directors insulars de Medi Ambient, Esteve Barceló i Irene Estaún i els regidors dels ajuntaments de Es Castell, Sant Lluís, Maó i Alaior com a membres de la junta de govern del Consorci, formada per tots els ajuntaments de l’illa. 

Aquest any Ecovidrio ha titulat la seva campanya estival “Moviment Banderes Verdes”, un pla que durant els mesos de maig, juny, juliol i agost ha volgut incentivar al sector HORECA (Hotels, Restaurants i Cafeteries) a incrementar el reciclatge de vidre. El repte que proposava enguany l’entitat sense ànim de lucre, Ecovidrio, per a Menorca, era superar en un 3% les dades de l’any 2018 en la recollida selectiva de vidre. Aquest any, els establiments de Menorca han superat la xifra de reciclatge de vidre de l’any passat (1.582.680 kg) incrementant-la en un 7% i arribant a reciclar 1.691.720 kg de vidre. Per obtenir aquests resultats, Ecovidrio ha visitat a un total de 301 establiments participants per oferir informació i ha entregat contenidors adaptats a les necessitats de cada establiment. 

La presidenta del Consorci de Residus i Energia, Maite Salord, ha volgut destacar la implicació del sector de l’hostaleria i ha agraït el seu esforç en la consecució d’aquest bons resultats. Per la seva part, el gerent de Ecovidrio, Roberto Fuentes, també s’ha mostrat satisfet assegurant que “ha estat molt fàcil treballar amb els ajuntaments i el sector hostaler a Menorca que han recolzat la campanya mostrant els seu compromís amb la sostenibilitat i fent possible el reciclatge de gairebé 1700 tones de vidre, equivalents al pes d’un quart de la torre Eiffel”. 

Moviment Banderes Verdes

Tenint en compte que la incidència del turisme i l’augment del consum fa que els mesos d’estiu siguin una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, la campanya Moviment Banderes Verdes tenia l’objectiu de reconèixer, mitjançant aquests guardons mediambientals, els municipis costaners espanyols més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre. Així, durant l’estiu Ecovidrio ha treballat amb més de 130 ajuntaments i més de 15.000 hostalers dels quals 2.600 són de les Illes Balears. 

A més, en aquesta campanya, Ecovidrio també premiava amb una bandera verda al municipis de cada comunitat autònoma amb millors resultats. A les Illes Balears, Palma s’ha enduit la bandera verda per haver quedat en el primer lloc d’aquest rànquing. 

A les Balears en conjunt, hem aconseguit augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre a través del contenidor verd en un 11,7% més respecte a l’any anterior. En total, en les 22 localitats costaneres de les illes que han participat en aquesta campanya, s’han recollit 11.020 tones d’envasos de vidre, fet que ha permès evitar l’emissió de 6.391 tones de CO2 a les illes. Per assolir aquestes xifres, durant l’estiu, Ecovidrio ha realitzat 2.802 visites als establiments, ha recol·locat o substituït 227 contenidors verds a peu de carrer i ha entregat 485 contenidors adaptats als hostalers. El 85% de les localitats participants de la regió han aconseguit superar el repte d’Ecovidrio. 

MÉS INFORMACIÓ DE LA CAMPANYA ”MOVIMENT BANDERES VERDES”

El Moviment Banderes Verdes és la continuació del pla integral ‘Pren nota, recicla vidre’ que ha desenvolupat l’entitat Ecovidrio en els últims quatre estius i suposa la materialització del compromís de tots els ajuntaments que creuen en la necessitat de treballar per un desenvolupament més sostenible, en aquest cas a través del reciclatge d’envasos de vidre, i d’involucrar en aquest viatge a un sector amb tant pes com és l’hostaler, responsable de el 52% dels envasos de vidre que es posen en circulació. A nivell nacional el moviment ha aconseguit implicar més de 15.000 establiments de més de 130 municipis aconseguint recollir a través del contenidor verd 48.266 tones d’envasos de vidre, un 11,5% més que l’any anterior en el mateix període.

Després de quatre edicions han participat més de 400 municipis, més de 45.000 establiments i s’han recollit més de 150.000 tones d’envasos de vidre.

https://banderaverde.es/p/ayuntamientos-ganadores 

Rutes de recollida comercial de vidre a Menorca: http://cremenorca.org/Contingut.aspx?IdPub=9031&menu=Residus 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.