El COFIB ha tornat a la natura més de 15.000 exemplars d’espècies protegides El centre de recuperació celebra quinze anys amb una jornada de portes obertes

El Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha retornat més de 15.000 exemplars d’espècies protegides al seu hàbitat natural en els darrers quinze anys. Aquest dissabte, el centre celebra el quinzè aniversari de la creació del consorci entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i la Fundació Natura Parc, per la qual cosa han organitzat una jornada de portes obertes a les instal·lacions de Mallorca.

Durant aquests quinze anys, el COFIB a Mallorca ha rebut i atès 34.617 animals d’espècies silvestres, dels quals 17.016 són aus, 2.848 mamífers i 14.753 rèptils. D’altra banda, s’han rebut 5.210 animals exòtics, que, junt amb els silvestres, fan un total de 39.827 animals rebuts en aquest període de temps.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha agraït la feina feta pel personal tècnic del COFIB i ha assegurat que «la tasca immensa que desenvolupen no seria possible sense les persones voluntàries». Mas ha recordat que, juntament amb la recuperació, «la investigació i educació ambiental són pilars fonamentals del COFIB, que realitza una tasca imprescindible per conservar la biodiversitat de les nostres illes».

Cal recordar que el COFIB es coordina i funciona a les Balears gràcies a un equip d’entitats i professionals implicats en la recuperació de fauna silvestre: el Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA), el Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM), Palma Aquarium, el GOB Menorca, la clínica veterinària Jaume Pons, la clínica veterinària Eivivet, la clínica veterinària Formentera, a més dels agents de medi ambient i del SEPRONA, que participen en la recollida de fauna i detecció de problemes, delictes i infraccions contra la fauna i el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.