Menorca compta amb 8 projectes d’ITS, entre els que destaquen el Conservartori de Maó i un centre de FP a Ciutadella

Menorca veurà executats 8 projectes procedents de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), aprovats ahir a la Comissió d’impuls de Turisme Sostenible celebrada a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. L’import d’aquests set projectes suma un total d’14,3 milions d’euros d’inversió directa.

Entre els projectes més rellevants per a Menorca figuen la Reforma de la Sala Augusta de Maó per convertir-la en el conservatori de Música (6,9 milions), un nou centre integrat de Formació Professional d’Hoteleria i Turisme a Ciutadella (3,2 milions) i una promoció d’habitatge social a Fornells, (1,5 milions)

La resta de projectes aprovats són: Substitució de la xarxa de sanejament a Ciutadella Nord (322.000 euros), obres IDAM Ciutadella (396.000), desenvolupament del projecte d’ecoturisme Begreen (adjudicat al Consell de Menorca, 750.000), nova EDAM a Es Migjorn (472..000) i finalització de l’emissari de Ciutadella Nord (736.000)

En tot cas, l’impacte de la inversión que -de forma directa o compartida amb altres Illes- rebrà Menorca arribarà als 41,44 milions d’euros en l’edició d’enguany, ja que 25 dels 68 projectes aprovats avui es desenvolupen a totes les Illes, de forma territorialitzada.

Tots els projectes aprovats compleixen amb els objectius fixats i marcats en la llei que regula l’impost i el president de la Comissió i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mostrat la seva satisfacció després de l’aprovació del Pla Anual i ha ressaltat que “és un dia important” per a les Illes.

Així mateix, Negueruela ha valorat molt positivament el repartiment que s’ha fet de la recaptació total de l’impost de turisme sostenible: “S’ha fet una aposta clara per la transició energètica i la mobilitat sostenible, així com per la formació professional, amb importants inversions en totes les illes”, ha explicat.

El conseller ha explicat que els projectes aprovats compleixen amb tots els eixos que marca la llei i ha anunciat que a partir d’ara hi haurà reunions bilaterals amb tots els sectors membres de la Comissió per a buscar una millora en els processos de participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *