La XV Fira del Llibre en Català se celebra els dies 8 i 9 de novembre a la plaça d’Espanya de Ferreries El foment de la lectura en català per a públics de totes les edats tindrà lloc a través d’un complet programa d’activitats

La XV Fira del Llibre en Català arrenca la propera setmana a la plaça d’Espanya de Ferreries. El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha presentat aquesta setmana un esdeveniment ja consolidat i molt esperat de l’agenda cultural menorquina de cada any.

L’acte de presentació ha tingut lloc a Sa Llibreria de Ferreries i també ha comptat amb la presència de la batlessa del municipi, Joana Febrer; Pere Allès, en representació dels llibreters participants; i Cristian Pons, en nom d’Es Far Cultural, com a entitat coordinadora de l’activitat que promou el departament de Cultura i el Servei de Política Lingüística del Consell Insular de Menorca.

Els dies 8 i 9 de novembre situaran Ferreries en el centre de les lletres en català. La fira oferirà una completa programació donant, d’aquesta manera, continuïtat al caràcter rotatori pels diferents municipis de l’illa. El pregó d’obertura serà dia 8, a les 9.30 hores, i anirà a càrrec dels alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Biel Martí. Tot seguit tindran lloc diferents visites escolars i activitats de dinamització educativa amb Sa Xaranga.

El foment de la lectura en català per a públics de totes les edats es desenvoluparà a través de diverses presentacions de llibres, recitals poètics, contacontes, tallers per a escolars, teatre, una performance o l’activitat “Posam música al nostre imaginari” de la mà del cantant i compositor Leonmanso. Cal destacar també la final del concurs “Lletres i Mots” que se celebrarà dissabte dia 9, a les 18 hores, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Enguany participen la llibreria Pau, vaDllibres, llibreria Catalana, llibreria Sa Catòlica, Juguettos, llibreria Jocs, Sa Llibreria i Espai 14, que lliuraran una bossa sostenible amb la compra de publicacions. En aquest sentit, el conseller Miquel Àngel Maria ha agraït la implicació de tots els llibreters, així com de l’entitat organitzadora.

Maria ha destacat que “es tracta d’una mostra que permet conèixer i posar en valor la tasca de les editorials que editen en català, especialment a Menorca, on la producció editorial majoritària es fa precisament en la nostra llengua. Aquesta fira és un reconeixement a la feina de les llibreries menorquines, que són molt més que un comerç: són també un agent cultural de primer ordre, i la seva aportació és molt valuosa per difondre els autors menorquins, així com la producció editorial en català que es fa a tots els territoris de la nostra llengua. Una oportunitat magnífica per al foment de la lectura, especialment entre els infants i joves, però també dirigida al públic en general”. 

La fira acabarà amb un sorteig d’un viatge a Barcelona per Sant Jordi (per a dues persones) i d’una panera cultural entre les persones que hagin comprat algun llibre durant els dies de la fira.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca