PIME Menorca lamenta la negativa del Govern a la millora de les urbanitzacions de Menorca

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, PIME Menorca lamenta la decisió del Ple de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible de no incloure en el Pla anual per a 2019 la proposta del Consell Insular de Menorca per a la millora i modernització de les zones urbanitzacions turístiques.

Aquest projecte, que va rebre l’aplaudiment de PIME Menorca, va ser valorat en 6.000.000 d’euros que podien destinar-se a millorar, ampliar i remodelar les infraestructures obsoletes o inexistents en les zones turístiques.

Totes les deficiències d’aquestes zones han vingut sent denunciades des de l’any 2001 pels empresaris turístics en l’estudi anual sobre l’estat de les urbanitzacions, que ha demandat la necessitat d’emprendre inversions importants perquè moltes de les deficiències siguin esmenades definitivament i no siguin recurrents cada any.

La construcció de les voreres, el pavimentat general, la millora i creació de zones d’aparcament, les xarxes de sanejament, entre d’altres, són algunes de les deficiències localitzades a les urbanitzacions, que amb l’aprovació d’aquest projecte suposarien una millora important de l’entorn turístic.

Des de la creació de l’impost sobre les estades turístiques PIME Menorca s’ha mostrat crític ja que ha considerat que el finançament amb aquests recursos de projectes generals d’inversió no relacionats amb objectius veritablement turístics es desvirtua la finalitat primera de l’impost. Cal fer una revisió íntegra dels objectius de l’impost per evitar aquestes situacions.

La Federació s’ha dirigit al conseller de Turisme del Govern Balear,  Iago Negueruela manifestant el total desacord i rebuig a la decisió presa i sol·licitant que es reconsideri i atengui a la necessitat de fixar recursos per a la modernització i millora de les zones turístiques de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.