La Direcció General de Comerç demana a les conselleries que revisin la seva publicitat per si hi hagués contingut que inciti al joc i a les apostes

El passat dimarts es va celebrar el Dia Nacional sense Jocs d’Atzar i la Direcció General de Comerç va enviar una proposta per a la revisió de lots de publicitat no autoritzada relacionats amb jocs i apostes a tots els òrgans de Govern de les Illes Balears.

A l’escrit es convida a totes les conselleries a revisar els seus acords publicitaris per tal d’analitzar si s’ha contractat algun tipus de publicitat que pugui incitar al joc, especialment en aquells espais a on es desenvolupin activitats dirigides a infants i joves.

No hi ha constància que dins l’àmbit de l’administració autonòmica s’estigui publicitant contingut relacionat amb el joc o les apostes. Tot i això, la Direcció General de Comerç recorda que és possible que les conselleries hagin contractat lots tancats amb agències de publicitat o amb professionals externs que incloguin la promoció de jocs i apostes en tanques publicitàries o en espais públics sense el coneixement directe ni l’autorització expressa del Govern.

La Direcció General de Comerç, depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, té entre les seves competències el Servei del Joc. A més, és l’encarregada d’autoritzar qualsevol publicitat relacionada amb jocs i apostes.

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius és conscient que la publicitat del joc ha augmentat de manera considerable en els darrers anys. Els factors que fan que les persones tenguin més possibilitats de desenvolupar una ludopatia són múltiples, però la publicitat n’és una d’elles.

Per això, amb aquesta proposta de revisió de la publicitat per part del Govern, la Direcció General de Comerç vol donar resposta a una demanda social que reclama una implicació major de les administracions públiques en el control del sector del joc i de les apostes. Sobretot pel que fa a la protecció de la població infantojuvenil, a la prevenció i al tractament d’addiccions com la ludopatia, el joc patològic o el joc compulsiu, i a l’afectació de les barriades més vulnerables o dels col·lectius més fràgils, com poden ser els menors d’edat.

El Dia Nacional sense Jocs d’Atzar és una jornada de conscienciació que té com a principal objectiu informar la població en general dels efectes nocius del joc d’atzar. Està promoguda per la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats i té el suport del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.