El Parlament convoca el president de Red Eléctrica a comparèixer el 7 de novembre pel “gran pana”

El president del Parlament balear, Vicenç Thomas, ha remès un escrit al president de Red Eléctrica de España, Jordi Sevilla, perquè el pròxim dijous 7 de novembre comparegui davant la Comissió d’Economia a fi de donar explicacions sobre el subministrament elèctric de Menorca.

La compareixença del president de REE ha estat sol·licitada pel Partit Popular qui ja va instar per aquest mateix motiu -el gran apagada que va patir Menorca a l’octubre de 2018- que el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes , comparegués al Parlament el 24 d’octubre.

“Entre altres qüestions, demanarem a Jordi Sevilla que expliqui per què no va reparar l’enllaç submarí de Menorca a l’octubre de 2017 així com les mesures de reforç adoptades durant l’actual situació d’aïllament energètic de l’illa per garantir la continuïtat i seguretat del subministrament elèctric , tal com determina i encarrega la Llei del sector elèctric a REE “.

Els populars han agrait “la celeritat amb què ha actuat el president del Parlament en convocar al president de Xarxa Elèctrica d’Espanya, després d’haver estat aprovada dijous passat la compareixença sol·licitada pel Grup Popular”.

La compareixença de Jordi Sevilla ha estat inclosa en l’ordre del dia de la Comissió d’Economia del Parlament del dijous 7 de novembre, que comença a les 12,30 hores.

Reobertura de l’expedient a Red Eléctrica
També ha estat inclosa en l’ordre del dia d’aquesta mateixa Comissió la Proposició no de Llei registrada el 17 d’octubre pel Grup Popular, l’autora és la diputada Asunción Pons, que insta el Govern del Pacte a reobrir l’expedient incoat durant l’anterior mandat a Xarxa Elèctrica.
Asunción Pons declara que “cal continuar la tramitació iniciada i determinar les responsabilitats al ‘gran apagada’ d’octubre de 2018, tot i que l’anterior conseller d’Energia, Marc Pons, va acordar l’arxiu d’aquest expedient”.
També sol·licita la diputada Asunción Pons en aquesta proposició que “es determini, donada la situació d’aïllament energètic de Menorca, l’eficàcia, el dimensionament, adequació i vigència de les mesures incloses en el ‘Pla especial de manteniment de les instal·lacions de Menorca’, redactat per Red Eléctrica de España el desembre del 2017, per esbrinar si garanteixen les funcions que la Llei 24/2013, del sector elèctric, s’adjudica a REE pel que fa a Menorca, després d’haver decidit no reparar l’enllaç submarí “.
En tercer lloc, “gestionar l’aplicació del Decret Llei 1999/2000, de manera que tots els afectats i perjudicats per la interrupció del subministrament elèctric patida a Menorca a l’octubre de 2018 puguin rebre una compensació econòmica del 10 per cent en la facturació anual per aquella greu incidència “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.