Unidas Podemos vol impedir la privatització de Bankia i recuperar els 60.000 milions donats als bancs Antònia Jover, Lucía Muñoz i Beni Aguiló han explicat aquest dilluns la necessitat de impedir la privatització del banc rescatat i de la necessitat de recuperar els diners de totes i tots els ciutadans

Antònia Jover, Lucía Muñoz, candidates d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats i Beni Aguiló, candidata al Senat per Mallorca han explicat aquest dilluns la necessitat de impedir la privatització del banc rescatat i de la necessitat de recuperar els diners de totes i tots els ciutadans.

Així, impedir la imminent privatització de Bankia, després que els espanyols i les espanyoles ens hàgim gastat 60.000 milions d’euros en el rescat bancari és una de les prioritats de la formació si governa.

En aquest sentit, Jover ha destacat que “Bankia és un símbol d’un sistema que ha permès que els bancs se surtin sempre amb la seva. Volen privatitzar Bankia un banc que ens pertany a totes i tots els espanyols“. “Hem de frenar la privatització per a crear una veritable banca pública que introdueixi competència en el sector, asseguri que hi hagi un accés al crèdit per als autònoms, les pimes, perquè les famílies puguin finançar les seves hipoteques fàcilment i atendre les funcions socials de la banca que altres entitats descuren“, ha dit la cap de llista.

“Sense Podemos en el Govern, Bankia, un banc que paguem totes i tots, tornarà a ser privat.”, ha afegit.

Per la seva banda, Muñoz ha insistit en que “l‘Article 128 de la Constitució Espanyola estableix que tota la riquesa del país aquesta subordinada a l’interès general i això és el que Unidas Podemos farà“.

“Som l’única força que mira a la cara als bancs i per a exigir-los que retornin els 60.000 milions del rescat bancari. Ho podem fer perquè no li devem diners als bancs. És per això que podem dir que modificarem l’impost de societats introduint un tipus efectiu del 15% per a les grans empreses i 20% per a les entitats financieras.si arriba una altra recessió no la pagarem els de sempre, els de baix, sinó que els de dalt la pagaran.”, ha destacat la número 2 a les llistes.

En el mateix sentit s’ha mostrat Aguiló, qui ha dit que “ser patriota no és treure la bandera més gran sinó que ser patriota és no deixar el dret de l’habitatge a costa de les fons voltors o els grans bancs. Ser patriota és tenir les mans lliures de lligams per a poder enfrontar-te als poderosos. Ser patriota és aplicar l’article 31 que diu que la fiscalitat ha de ser progressiva”

“Unidas Podemos ho farà”, ha dit la candidata al Senat, al mateix temps que ha afirmat que “recuperarem els diners de la crisi. Els guanys acumulats per les sis majors entitats dupliquen ja el cost del rescat (han guanyat més de 100.000 milions) i encara no han retornat el cost del rescat. Unidas Podemos és garantia que això canviarà”.

JUSTÍCIA FISCAL

Unidas Podemos destaquem que a través del rescat bancari —degut al qual s’ha concentrat el 70% del mercat en cinc entitats—, els ciutadans i ciutadanes vam adquirir Bankia i que per això, almenys hem d’aprofitar ara aquest recurs per a introduir competència en el sector, assegurar que tinguin accés al crèdit els elements més productius i dinàmics del nostre sistema.

Unidas Podemos volem que això passi amb caràcter immediat i volem que  es trii per tres cinquens del Congrés una nova presidència de Bankia que sí que sigui capaç d’entendre el rol que ha d’exercir la banca pública en la millora del país.

D’altra banda, i perquè la ciutadania percebi com a pròpies les polítiques públiques desenvolupades per l’Estat i els concedeixi plena legitimitat, és imprescindible que es compleixi un principi bàsic de justícia: que contribueixi més qui més té i per a això cal acabar amb els privilegis fiscals.

Unidas Podemos considerem que la necessitat de posar en marxa un ambiciós pla d’inversions verdes, habitades i digitals contrasta amb la realitat que recaptem un 8% del PIB menys que la mitjana de la zona euro.

En aquest escenari d’expansió de la desigualtat (des de la crisi, Espanya és el segon país de la UE on més ha crescut la desigualtat, fins a vint vegades més que la mitjana europea), augmenta una classe de superrics: un 1% que, en 2016, ja acaparava una quarta part de la riquesa del país, mentre que el 20% més pobre només posseeix el 0,1% de la riquesa. Això és el que li dóna a aquest 1% una capacitat d’influència i de tirar el fre a les reformes que necessita aquest país amb la qual cal acabar.

Per això Unidas Podemos impulsarem un conjunt de propostes per a acabar amb els privilegis i garantir un finançament adequat de les polítiques públiques. Al costat d’altres mesures necessàries per a millorar el nostre sistema fiscal, destaquem cinc propostes especialment dirigides a acabar amb els privilegis fiscals d’una minoria: recuperar la recaptació de l’impost de societats, perduda des de l’inici de la crisi pels avantatges concedits a les grans empreses; instaurar un impost a les grans fortunes; millorar la progressivitat fiscal de l’IRPF, igualant la tributació del treball i del capital; establir impostos sobre les transaccions financeres i de la banca, i dedicar una atenció especial als grans defraudadors fiscals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.