El Grup Mixt denuncia que no s’està complint el Reglament del Parlament Els diputats no poden participar telemàticament, com diu l'article 49

Els tres diputats del Grup Mixt han denunciat aquest dimarts en roda de premsa que no s’està complint el Reglament del Parlament quant a participació telemàtica dels diputats, previst en l’article 49.

El diputat Josep Castells (Més per Menorca) ha explicat que es varen reunir amb el president Vicenç Thomàs i que aquest els va contestar que no hi ha cap calendari previst per posar en marxa els recursos tècnics i de personal que fan falta perquè els diputats i diputades d’altres illes que no són Mallorca puguin participar a distància a diferents comissions.

Castells ha dit que això és així «malgrat que hi ha 7 persones que fan feina a jornada sencera per a la Mesa del Parlament». «Per tant, hi ha mitjans i recursos humans suficients», ha abundat.

D’altra banda, la diputada de Gent per Formentera-PSIB-EU, Sílvia Tur, ha parlat de la necessitat que el Parlament sigui una administració «modèlica i moderna» i que compleixi amb la normativa quant a la normativa sobre administració electrònica.

Tur també ha apuntat que, impedint la participació telemàtica, el Parlament no està complint amb la Llei de protecció de les famílies i la Llei d’Igualtat entre homes i dones, «especialment de cara a les persones que no residim a l’illa de Mallorca». En aquest sentit, Tur ha demanat que els diputats que són d’altres illes puguin conciliar la seva vida personal i laboral.

Finalment, la diputada Patrícia Font (Més per Menorca) ha incidit que cal apropar el Parlament a les altres illes per molts motius entre els quals hi ha «l’estalvi econòmic que suposaria per a la Cambra i la reducció de la petjada ecològica que es produiria si els 26 diputats que no són mallorquins no haguessin de viatjar constantment».

Cal recordar que els diputats han de passar gran part de la setmana agafant avions per atendre les seves obligacions a Palma i que això els dificulta atendre els problemes dels electors als seus territoris.

Val a dir que el Reglament preveu que cada consell insular tengui un espai dedicat a la participació telemàtica dels diputats a comissions i meses de comissions, sempre i quan no siguin iniciatives legislatives -que requereixen participació presencial.

Per tot plegat, el Grup Mixt demana l’establiment d’un calendari per posar en marxa allò que preveu la llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.