Menorca rebrà una inversió de 1,4 milions fruit del conveni entre Balears i l’Estat

La ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, van detallar ahir matí a Londres, en el marc de la World Travel Market (WTM), la destinació dels 8 milions d’euros que el Govern invertirà en destinacions turístiques de Balears per a mitigar les conseqüències de la fallida de Thomas Cook. El conveni se signarà en les pròximes setmanes i els fons aniran destinats a 10 projectes en total: vuit a Mallorca, un a Menorca i un altre a Eivissa.

En concret, el projecte que rebrà Menorca estarà dotat amb 1,4 milions d’euros i suposarà una actuació integral de millora i modernització de diverses urbanitzacions turístiques de l’illa. Amb aquests fons, s’invertirà també a millorar carreteres d’accés, vorals, voreres, aparcaments, zones verdes i il·luminació pública.

Totes aquestes actuacions suposen continuar avançant en el pla de xoc posat en marxa tant pel Govern d’Espanya, com pel Govern per a pal·liar els efectes de la caiguda de Thomas Cook i la ministra Maroto ha anunciat a la fira londinenca que la signatura del conveni es produirà “els pròxims dies”. Tot amb l’objectiu que les principals destinacions turístiques de les Illes puguin beneficiar-se de projectes d’inversió pública.

Aquestes inversions es realitzaran amb càrrec als comptes estatals d’aquest any i a més, Reyes Maroto s’ha compromès també a incloure en el pressupost de 2020 almenys 10 milions per a projectes en totes les illes. Es tractarà principalment de projectes de zones que no han pogut entrar com a afectades de Thomas Cook en aquest conveni, com és el cas de Formentera.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït a la ministra el seu compromís amb Balears i ha destacat que “totes les mesures” impulsades tant per l’Estat com pel Govern per a fer front a la fallida de Thomas Cook “ja s’estan executant”. En aquesta línia, ha celebrat que “després de 7 anys sense convenis en inversions turístiques, s’ha tingut en compte la necessitat d’invertir en les zones turístiques de Balears”.

Armengol també ha anunciat que en 2020 se seguirà amb aquests convenis: “Necessitem reinvertir en la nostra comunitat”. La presidenta del Govern ha detallat que Mallorca rebrà una inversió de cinc milions, Eivissa de 1,6 milions i Menorca de 1,4 milions, i ha assegurat que els projectes “han estat consensuats amb tots els sectors”.

Són projectes d’inversió dirigits a millorar diverses zones turístiques, projectes destinats a consolidar la diversificació i millorar la destinació, mitjançant inversions a realitzar en zones madures o destinacions clau afectats pel tancament de l’operador turístic.

El desglossament de projectes quedarà de la següent manera:

MENORCA

Actuació integral: Millora i modernització d’urbanitzacions turístiques de Menorca – Renovació i reordenació de les urbanitzacions i instal·lacions turístiques, per a la seva modernització: carreteres d’accés, vorals, voreres, accessibilitat, aparcaments, zones verdes, il·luminació pública i senyalística

1.400.000€

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *