Actes 8 Març

Balears presenta la seva oferta turística a Londres davant premsa britànica especialitzada

La delegació balear desplaçada fins a Londres amb motiu de la fira turística World Travel Market (WTM) ha presentat a la premsa britànica l’oferta turística i el compromís de la destinació amb el medi ambient i la sostenibilitat. En un acte davant més de 200 persones, amb periodistes i empresaris del Regne Unit entre els assistents, tant la presidenta del Govern, Francina Armengol, com els consellers de Turisme i Medi Ambient, Iago Negueruela i Miquel Mir, i els presidents dels consells insulars, han reconegut la importància del mercat britànic per a Balears, així com la necessitat de consolidar-ho i fidelitzar-lo de cara al futur.

La presidenta Armengol ha lloat al turista britànic (el segon mercat en importància per a Balears) i ha recordat la ràpida reacció que va tenir el Govern després de la fallida de Thomas Cook, amb la posada en marxa d’un paquet de mesures, tant autonòmiques com estatals, orientades a pal·liar els efectes de la caiguda del turoperador.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha recordat durant la seva intervenció que Balears “és la segona regió espanyola que més turistes britànics rep” i que aquest mercat “és essencial per a Balears”.

En aquesta línia, Negueruela ha afegit que Balears està impulsant mecanismes de sostenibilitat perquè l’activitat turística pugui tenir “un llarg recorregut, garantint un equilibri econòmic, social i territorial”. “Sostenible ha de ser la nostra marca de qualitat de cara a l’exterior, la sostenibilitat és clau per a una destinació turística”, ha afegit el conseller.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha presentat a la premsa britànica el projecte “Atles submarí dels Illes Balears”, finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). Durant la seva intervenció, Mir ha defensat les millores que han arribat a l’arxipèlag gràcies a aquest tribut i ha apostat de manera decidida per mantenir-lo. “Gràcies a una petita aportació dels nostres visitants podem finançar projectes com aquests, que permeten que les Balears siguin la primera regió del Mediterrani occidental amb una cartografia completa de les seves prades de posidònia”, ha destacat.

Després de la intervenció d’Armengol i els consellers, els quatre presidents dels consells insulars han presentat la seva oferta turística al mercat britànic en un acte que s’ha desenvolupat en l’estand que Balears ocupa a la fira turística londinenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.