El Consell de Menorca participa a Còrdova en el “Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial” 

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha assistit aquesta setmana al “Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial” que organitza el Ministeri de Cultura. L’esdeveniment, que enguany s’ha celebrat sota el lema “Patrimoni mundial accessible per a totes les persones”, ha tingut lloc a la Casa Àrab de Còrdova.

Aquest fòrum, de caràcter anual, creat l’any 2007, analitza iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La trobada es va iniciar dimecres amb una reunió de treball sobre l’informe de la 43 Sessió del Comitè de Patrimoni Mundial (Bakú, 2019) i qüestions transversals en matèria de patrimoni mundial a càrrec d’Elisa de Cabo de la Vega, Subdirectora General de Protecció de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i Esports.

El conseller ha anat a la trobada acompanyat pel tècnic de Patrimoni Històric, Joaquim Pons, i Josep Capella, tècnic d’accessibilitat de la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca.

Ponències, comunicacions, taules rodones i tallers pràctics han contribuït a la posada en comú dels responsables dels 48 béns nacionals declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO. Un dels principals objectius és la potenciació de la dimensió social que té el patrimoni com a element d’integració i inclusió social. Més d’un centenar d’experts han compartit experiències en matèria d’accessibilitat que es desenvolupa en aquests 48 béns. A més, s’han donat a conèixer les últimes iniciatives en aquest àmbit amb la premissa que la gestió del patrimoni cultural contribueixi de manera activa al benestar de tota la societat.

Rere la presentació inicial, el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) va obrir la trobada amb una ponència sobre l’accessibilitat en el patrimoni cultural. Entre altres propostes, s’han posat com a exemple les bones pràctiques aplicades en el Camino de Santiago, a l’art rupestre de l’Arc Mediterrani o em el conjunt arqueològic de Mèrida.

“Aquesta trobada ens ha demostrat que encara estem molt enfora de complir amb els objectius d’accessibilitat universal per a qualsevol tipus de discapacitat, encara ens queda molt de camí per recórrer”, ha dit el conseller. Maria ha subratllat que “les ponències han estat d’un gran nivell, mos enduim moltes idees per aplicar de manera directa a la nostra illa”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.