El PP demana al Govern que modifiqui el sistema de repartiment dels fons de l’ecotaxa Company: "El repartiment de l'ecotaxa és un frau i un engany als turistes, als municipis i a la ciutadania"

El PP presentarà mocions en tots els municipis de les Illes Balears perquè el Govern deixi sense efecte l’últim acord de la Comissió d’Impuls de Turisme Sostenible sobre el repartiment dels ingressos de l’ecotaxa i que es faci una nova proposta de repartiment tenint en compte els projectes presentats pels diferents ajuntaments.

A més, el PP també insta l’executiu balear a modificar el sistema de distribució dels ingressos obtinguts per l’impost conegut com Ecotaxa, per consensuar altres criteris diferents als utilitzats fins ara conjuntament amb agents econòmics i socials, totes les administracions implicades i donant un més pes als municipis dins de la comissió que decideix l’aprovació dels projectes a finançar pels diners que paguen els turistes i els residents cada vegada que s’allotgen en un establiment hoteler.

A més, també es demana a la Generalitat a fer-se càrrec dels costos que els ajuntaments han assumit per a la redacció dels diferents projectes no aprovats.

El passat 29 d’octubre, la Comissió d’Impuls de Turisme Sostenible va resoldre els 68 projectes a finançar a càrrec de l’impost sostenible recaptat el 2019, amb els vots en contra de la Federació d’entitats locals de les Illes Balears (FELIB), el GOB, amics de la Terra i ARCA, i l’abstenció de CAEB, el Consell d’Eivissa i el Consell Agrari.

Van ser exclosos la totalitat dels 36 projectes presentat pels municipis, quedant de manifest una vegada més, que el Govern Balear no tenia cap intenció de valorar la feina feta i les necessitats municipals.

Aquest ha estat el tercer any consecutiu que el repartiment de l’impost de Turisme Sostenible exclou el municipalisme, quedant únicament recollit Palma, a més de constatar-se que el procés d’elecció dels projectes que se subvencionen amb l’ITS ha mancat de transparència i de consens.

El president popular Biel Company ha assegurat que el repartiment de l’ecotaxa “és un frau” i “un engany als turistes, als municipis ia la ciutadania” i ha acusat Armengol “de desvirtuar l’esperit de l’impost per tapar els forats en el seu pressupost “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *