La Comissió Interinsular Assessora de Comerç aprova per consens els 10 diumenges i festius d’obertura comercial per al 2020

La Comissió Interinsular Assessora de Comerç ha aprovat per consens la proposta del calendari de diumenges i festius d’obertura comercial per al 2020. D’aquesta manera, s’ha acordat que els dies fixats siguin els següents:

– 5 de gener, diumenge

– 15 de març, diumenge

– 09 d’abril, Dijous Sant

– 05 de juliol, diumenge

– 15 d’agost, Assumpció de Maria

– 06 de setembre, diumenge

– 12 d’octubre Festa Nacional

– 29 de novembre, diumenge

– 07 de desembre, dilluns següent al dia de la Constitució

– 27 de desembre, diumenge

La Comissió també ha acordat que els dies 15 de març i 6 de setembre puguin ser substituïts per altres dues jornades segons el criteri dels ajuntaments i d’acord amb les necessitats dels seus municipis. Aquests canvis s’hauran de comunicar a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció general de Comerç, abans de dia quinze de novembre.

Aquest calendari ha estat consensuat en base a criteris continguts en la Ley de Comerç de les Illes Balears, com  per exemple l’obertura almenys en un dia festiu quan hi hagi coincidència de dos o més dies festius continuats, l’obertura els diumenges i altres festius corresponents a períodes de més concentració de rebaixes, l’obertura els diumenges i altres festius on hi hagi més afluència turística o l’obertura els diumenges i altres festius en la campanya de Nadal.

La Comissió Interinsular Assessora de Comerç de les Illes Balears està integrada per representats de les direccions generals de Comerç i de Salut Pública i Consum del Govern, els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), les patronals del petit comerç de les Illes (AFEDECO, PIMECO, PIMEEF i ASCOME) així com de les grans superfícies (ANGED), sindicats (CCOO, UGT i USO), i les associacions de consumidors i usuaris de les Illes Balears Consubal i La Defensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *