Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears: “Els contribuents han de saber que Hisenda no sempre tenen raó” El 45% dels recursos presentats davant el Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC) es resolen a favor de contribuent.

 

El 45% dels recursos presentats davant el Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC) es resolen a favor de contribuent. Aquest és una de les dades facilitades ahir durant la conferència de José Antonio Marco Sanjuán, president de TEAC, en el marc de les 26 Jornades Tributàries de l’APttCB a Castelldefels. Una xifra molt reveladora, segons l’Associació de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB), que demostra que Hisenda i l’Administració no sempre tenen la raó.

“El fet que la meitat de les al·legacions econòmic-administratives presentades davant aquest organisme donin la raó a l’contribuent és summament representatiu. La complexitat normativa fa que la norma tributària s’interpreti de forma diferent segons el tribunal de torn, el que acaba generant una gran inseguretat jurídica “-explica Xavier Masdéu, secretari de l’APttCB. “Però els contribuents han de tenir clar que Hisenda no sempre té raó”.

Precisament, resoldre els dubtes i detectar problemes existents en la normativa tributària actual és un dels objectius que es pretén assolir amb el Codi de Bones Pràctiques Tributàries (CBPT), a el qual està adherida l’APttCB i que està promogut per l’Administració.

Així ho explicava el director general de l’AEAT, Jesús Gascón, durant la conferència inaugural de les Jornades. L’adhesió a el Codi de Bones Pràctiques Tributàries, entre altres aspectes, ajudarà a promoure el diàleg de l’Administració amb les associacions i professionals de el sector per detectar aquells focus de conflicte normatiu i reduir la litigiositat. “Pretenem aconseguir un major compliment de les obligacions dels contribuents i un menor nombre de sancions” -assegurava Gascón. En aquesta línia l’Agència Tributària vol mantenir una acció més preventiva que repressiva i té previst implementar un nou sistema d’avisos que recordin als contribuents les seves obligacions fiscals abans que es compleixin i evitar així futures sancions.

Durant tot el dia d’ahir i avui, prop de 200 tècnics tributaris de Catalunya i Balears romandran reunits per debatre i formar-se sobre diversos temes d’actualitat o controvèrsia de afecten la seva professió.

Divendres serà el moment de parlar de l’Bréxit i les seves implicacions fiscals per als ciutadans i les pimes i, davant les noves veus que anuncien l’arribada d’una nova crisi econòmica, es podrà escoltar l’opinió de l’mediàtic Santiago Niño Becerra, professor d’Estructura Econòmica d’IQS, qui parlarà sobre les Tendències de l’Evolució Econòmica.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *