Balears, declarada en emergència climàtica El Govern ha declarat aquest divendres l'Estat d'emergència climàtica les nostres Illes i ha posat en valor la proposta impulsada per la formació morada

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, s’ha felicitat de la feina de Podemos Illes Balears en el Govern balear, després de que s’hagi declarat l’estat d’emergència climàtica a les Illes Balears.

Per a De la Concha, aquesta declaració suposa “una mesura important per mitigar els efectes del canvi climàtic, que ja és aquí.” A més, ha explicat que “és un dia per estar orgullosos”. “A partir d’ara es tracta d’establir mesures molt concretes i impulsar que des del govern central, en el que ha d’estar Podemos, es faci aquesta declaració i es facin les mesures adequades”.

Així mateix, i segons ha explicat el conseller de Transició ecològica i vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, en roda de premsa “la declaració inclou el compromís de desenvolupar polítiques d’adaptació al canvi climàtic i de planificar i d’executar accions en els sectors socials, econòmics i territorials”.

Recordem que la declaració d’emergència climàtica era mandat del Consell Ciutadà Autonòmic de Podemos Illes Balears des del mes d’agost i que igual que ha explicat el Govern, del qual formem part i dirigim les conselleries de Transició ecològica i Agricultura i Pesca, entenem que “aquesta declaració d’emergència climàtica sorgeix de la necessitat d’establir polítiques reals i eficaces capaces de minimitzar la petjada del canvi climàtic en base a l’Acord de París de la Convenció de les Nacions Unides que estableix, entre els seus objectius, limitar l’augment de la temperatura del planeta en 1,5ºC i haver descarbonitzat l’economia a mitjan segle XXI”.

Podemos Illes Balears considera que la lluita contra el canvi climàtic és un tema de màxima urgència al qual cal donar-li màxima importància, i potser el repte més important al qual ens enfrontem i que marcarà el nostre futur més immediat i el de les pròximes generacions.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema clau per a Podemos Illes Balears i impulsarem un ‘New Green Deal’ quan governi a nivell estatal. Aquest Horitzó Verd s’ha de dur a terme de manera transversal a totes les conselleries i per això tornen a convidar a totes les formacions polítiques a sumar-se en combatre aquest canvi climàtic amb polítiques valentes i innovadores i que ja s’han dut a terme en multitut de ciutats, païssos o diferents estats.

A més a més, Unides Podem volen destacar la tasca de diversos moviments com ‘Fridays for Future’ ‘Extinction Rebellion’, als quals donem suport totalment. “Podemos veiem amb grans esperances que aquests moviments mostrin el camí a seguir. Estan aconseguint que per fi el tema tingui la rellevància mediàtica i pública que es mereix, però necessitem més accions contundents”.

Encara que només sigui una declaració política, si s’està governant, pot implicar mesures concretes per frenar les emissions o la pujada de temperatures, que era deseable que no passés els 1.5 graus i ja l’ha superada ampliament.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema de primer ordre per a Podemos. Així es reflecteix en els nostres programes i per això ja en el Congrés ja li vam demanar aquesta declaració al govern de Pedro Sánchez, davant la qual va fer oïdes sordes.

Podemos Illes Balears asseguren en el seu comunicat que “són conscients que la crisi climàtica provocarà que les crisis migratòries siguin més freqüents i més greus i és necessita que les polítiíques a nivell mundial passin a ser de col·laboració i d’unió ja que totes i tots formam part del nostre planeta. A més, considerem que ens estem jugant el nostre futur i el dels nostres fills i néts, el dels nostres mars i camps, el de moltes espècies i en definitiva el de tot el planeta. I com repeteixen els joves cada divendres, ‘no hi ha planeta B’ i per això hem d’estar a l’altura com a formació política”.

Podemos Illes Balears ja ha aconseguit que es declari l’emergència climàtica als diferents consells insulars on té representació o governa i també a diferents ajuntaments de les Illes, demostrant el ferme compromís per lluitar contra el canvi climàtic.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *