Segons Podem, “Hi ha una obligació moral per formar un govern progressista” "La insensatesa de Sánchez ha demostrat que per al que han servit aquestes eleccions és perquè la dreta es reforci"

Unidas Podemos consideren que es troben davant una necessitat històrica per tal de formar un govern progressista, i que aturi l’avanç de l’extrema dreta, després de veure els resultats dels comicis celebrats aquest diumenge 10 de novembre. “La formació considera que la irresponsabilitat de Sánchez de provocar aquestes segones eleccions, ha donat ales a una extrema dreta que surt més envalentida i que ens tindrà al davant”.

El portaveu del grup parlamentari, Alejandro López ha destacat que “els resultats de les eleccions celebrades ahir deixen un panorama del qual Unides Podem ja anàvem avisant. L’arc parlamentari necessita pactes i com ja vam dir, el pròxim Govern serà de coalició”.

En aquest sentit, ha afegit que “aquestes eleccions han estat un error estratègic de Sánchez i ara no li queda una altra que pactar”. “Si abans era una necessitat negociar un govern progressista, ara és una obligació moral negociar aquest govern, i ha de reflectir la pluralitat del Congrés, que no hagi d’estar representat per un partit únic”, ha destacat.

Així, López ha asseverat que “encara que Sánchez s’obstini a reforçar al bipartidisme ja no estem en aquest moment. Ara té dues opcions, o s’entén amb les forces progressistes o ser ostatge del PP i la ultradreta, que ve bastant forta“.

El diputat ha fet èmfasi en que “hem vist que ara mateix és un escenari més complex que l’anterior. A Balears, hem aconseguit treure 2 diputades. Durant les altres eleccions, també ho hem fet. Hem estat la CCAA amb els millors resultats de Podemos. Això ha estat perquè el nostre full de ruta sempre ha estat la de ser un partit de govern”, ha dit.

“Cal recordar que en 2015 ja governàvem en els Consells insulars i ara vam governar en la CCAA i això es veu reflectit. El motiu pel qual es veu reflectit és perquè la gent el que vol és seguretat i que li garanteixis que els seus drets i el seu dia a dia, siguin més senzills i que estaran molt més tranquils que si governa gent que només pensa a retallar-los els seus drets”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha insistit en que “Sánchez ha de posar-se a treballar per un govern progressista de debò i blindi els drets i que davant una possible crisi, no miri a la dreta, al PP i a les possibles peticions que li pugui fer per darrere la ultradreta”.

A més, ha dit que “observem alguna cosa que portem molt temps dient-li a Sánchez, la societat espanyola ja no atorga majories absolutes, és una societat plural, o Sánchez comprèn que el govern que ha de sortir del congrés ha de mostrar aquesta pluralitat, o una vegada més ens veurem abocats a un sense sentit”.

El diputat també ha analitzat que “l’escenari és fins i tot pitjor que abans d’aquestes noves eleccions, l’estratègia de Sánchez ha servit per a dues coses, per a intentar enfortir el bipartidisme, i per a donar-li ales a la ultradreta. La irresponsabilitat de Sánchez després de les passades eleccions generals, espero que aquesta vegada no la tornem a veure”.

Unidas Podemos considerem que necessitem un govern progressista  que garanteixi estabilitat i apliqui polítiques socials imprescindibles perquè la gent pugui tenir millor qualitat de vida en el seu dia a dia i la certesa d’un futur millor per a tots.

ABSTENCIÓ A BALEARS

D’altra banda, ha valorat la gran abstenció que es va veure a Balears. “És una mala notícia que hagin baixat fins a 7 punts la participació. No és mai una bona notícia que un dret com el dret al vot baixi. Estem veient com en aquests temps, hi ha partits que estarien molt contents de tornar a una Espanya en blanc i negre, on aquests drets i altres drets socials estaven en entredit”, ha dit.

“Des d’aquest grup parlamentari, i també a la resta d’institucions i als carrers, l’extrema dreta ens tindrà al davant. Unidas Podemos com a partit de Govern que som, tenim clar que només es pot fer front a l’ultradreta amb polítiques socials reals que facin front a aquest augment, i farem veure a la ciutadania que amb polítiques reals progressistes, es pot millorar la seva vida”.

De cara a la sessió plenària de demà, López ha informat que sobre PNL a tractar sobre l’impuls de clústers de moda i alimentació, “per a poder efectuar el canvi de model productiu pel qual Unidas Podemos aposta, és necessari treballar per a aconseguir-ho, i l’impuls i enfortiment del teixit industrial és una de les maneres d’impulsar l’economia de balears”.

El model de canvi productiu ajudarà a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les Illes, que veiem que a vegades només tenen feina en temporada alta, a causa del monocultiu turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.