El PP acusa a Francina Armengol de disparar un 16% la despesa en assessors, mentre rebutja aprovar un ‘xec familiar’ de 150 euros per a material escolar Avui al Parlament de les Illes Balears

El diputat Joan Manuel Lafuente, ha defensat durant el ple de Parlament d’aquest matí la interpel·lació de l’PP sobre política de Funció Pública i ha denunciat que “mentre el Govern retalla en inversions i en serveis públics per al 2020, augmenta un 16% la despesa en assessors i càrrecs polítics “.

Lafuente ha afirmat durant la seva intervenció que “segons les dades de l’Ministeri d’Administracions Públiques, l’increment d’empleats públics de les Balears de 2015-2019 és de 468 en Educació i 741 en Sanitat; però, segons el Govern, hi ha 1.500 més en Educació i 1.967 més en Sanitat i l’única explicació que ofereixen a una diferència de xifres tan important és que el ministeri no compta contractes en pràctiques i temporals “. A més, el popular ha apuntat que “el ministeri reconeix un total de 28.325 empleats públics i el Govern parla de 35.000, de manera que 6.675 persones, un 19% de la plantilla, estaria en una situació de precarietat laboral”.

Per al diputat de el Grup Parlamentari Popular, la conclusió és que “hi ha dues coses que sí estan clares: manca de transparència i augment de càrrecs de confiança i assessors un 16,5% en els pressupostos 2020”, ha dit Lafuente i ha afegit que “mentre l’Executiu llança missatges sobre combatre la precarietat en el sector privat, la incrementa a l’Administració”.

L’ESQUERRA VOTA EN CONTRA DEL ‘XEC FAMILIAR’ DE 150 EUROS PER A LA COMPRA DE MATERIAL ESCOLAR

Finalment, Núria Riera ha defensat la PNL d’el PP, a través de la qual es proposa aprovar un xec escolar familiar de 150 euros per fill i curs escolar per a la compra de llibres i material didàctic, adreçat a les famílies amb rendes de fins a 30.000 euros anuals, en declaració individual i 48.000 anuals en declaració conjunta.

Riera ha qualificat aquesta iniciativa, que el PP portava al seu programa autonòmic, de “proposta en positiu en benefici dels ciutadans”, encaminada a aconseguir, progressivament, la gratuïtat dels llibres de text -plenament compatible amb el programa de reutilització de llibres i material didàctic que s’aplica actualment i ha lamentat que “el PSOE i els partits d’esquerra, que van votar la setmana passada en contra de baixar el preu dels menús escolars, hagin tornat a fer el mateixos amb aquesta mesura que és bona per a la famílies “.

LES PITJORS DADES DE L’ATUR

D’altra banda, el portaveu adjunt, Toni Costa, li ha preguntat al conseller Negueruela quines mesures pensa adoptar després dels últims dades de l’atur d’octubre, després que l’EPA de l’tercer trimestre hagi donat les pitjors dades en afiliació a Seguretat Social i de augment de el nombre d’aturats des 2012. Costa ha acusat el Govern d ‘ “aplicar polítiques intervencionistes i prohibicionistes que frenen l’economia”. Costa ha assenyalat que “mentre el 2016 es creaven anualment 28.500 afiliats a la Seguretat Social, actualment, només la tercera part” i ha criticat que “davant d’aquestes clares mostres de desacceleració econòmica, el Govern continuï instal·lat en la paràlisi sense prendre mesures estructurals que reverteixin la situació “. Per això, li ha demanat al conseller que “recuperi les lleis que ens van portar a l’èxit, redueixi burocràcia a ciutadans i empreses, i faci un pla d’inversions enfocat a la reconversió de zones turístiques i el sanejament i depuració d’aigües, que incrementin la nostra competitivitat “.

LA “GRAN ESTAFA” DE LA ECOTAXA

Per la seva banda, el diputat de PP Sebastià Sagreras, li ha preguntat al conseller Marc Pons com valora que el metro fins al Parc Bit es financi amb fons de l’ecotaxa i ha titllat aquest repartiment de fons de “engany als ciutadans, als turistes, i als ajuntaments, ja que, en lloc de dedicar-se a projectes mediambientals o turístics, s’està destinant a despesa corrent i tapar els forats en els comptes de la Generalitat “. Sagreras ha criticat que “se’ls hagin tret els recursos als ajuntaments per finançar projectes com el metro fins al Parc Bit” i ha destacat que “el que hauria de fer la presidenta és deixar de ‘acotar el cap’ davant de Madrid i reclamar a l’ministeri un conveni ferroviari per a Balears en lloc d’estafar als ajuntaments “.

PREOCUPACIÓ PER LA COMPRA D’AIR EUROPA

La diputada Salomé Cabrera ha preguntat a la Generalitat pels efectes que, la compra d’Air Europa per part d’Iberia, tindrà en la connectivitat i ha afirmat que “en unes Illes és fonamental mantenir les rutes aèries

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *