Mae de la Concha assegura que preacord entre Unidas Podemos i PSOE és una gran notícia De la Concha ha posat en valor el govern de coalició progressista que ja tenim a Balears i que fa feina per a la gent

Mae de la Concha, secretària general de Podemos Illes Balears, ha explicat sobre el preacord arribat per part d’Unidas Podemos i el PSOE a nivell estatal per a la formació d’un Govern de coalició progressista que tot i ser un preacord, “és una gran notícia”.

En aquest sentit, la secretària general de la formació ha destacat que “a veure si es cristal·litza en aquest govern que tots i totes estem esperant”. “Aquí a Balears ja tenim un govern d’aquest tipus i sabem que es pot fer perfectament ja que al cap i a la fi, és el que ha votat la gent”, ha destacat.

Així mateix, sobre la possibilitat de que hi hagi membres de Podemos Balears en aquest futur govern, De la Concha ha dit que “l’assumpte va més enllà de quina província és cada ministre. El més important son les polítiques que es duguin a terme i que siguin bones per a totes les CCAA”.

“Si aquest govern surt endavant, serà un gran moment per parlar del finançament autonòmic, i aquí sí que ens haurem de posar en model balear”, ha sentenciat.

Per la seva banda, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que “tenir a Podemos com a interlocutor al govern central és una esplèndida notícia per a aquesta Comunitat Autònoma. Se’ns dubte avançarem durant aquests quatre anys amb un govern progressista a Madrid i a Balears. Són bones notícies pels que el passat diumenge van confiar en Unidas Podemos”.

Els 10 punts més importants del preacord:

  1. Consolidar el creixement i la creació d’ocupació. Combatre la precarietat del mercat laboral i garantir treball digne, estable i de qualitat.
  2.  Treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció. Protegir els serveis públics, especialment l’educació – incloent l’impuls a les escoles infantils de zero a tres anys-, la sanitat pública i l’atenció a la dependència. Blindatge de les pensions dels nostres majors: assegurar la sostenibilitat del sistema públic de pensions i la seva revaloració conforme al cost de la vida. L’habitatge com a dret i no com a mera mercaderia. Apostar per la ciència com a motor d’innovació econòmica i dignificar les condicions de treball del sector. Recuperar talent emigrat. Controlar l’extensió de les cases d’apostes.
  3. Lluita contra el canvi climàtic: la transició ecològica justa, la protecció de la nostra biodiversitat i la garantia d’un tracte digne als animals.
  4.  Enfortir a les petites i mitjanes empreses i a els/as autònoms/es. Impulsar la reindustrialització i el sector primari. Facilitar des de l’Administració les bases per a la creació de riquesa, benestar i ocupació, així com l’impuls digital.
  5.  Aprovació de nous drets que aprofundeixin el reconeixement de la dignitat de les persones com el dret a una mort digna, a l’eutanàsia, la salvaguarda de la diversitat i assegurar Espanya com a país de memòria i dignitat.
  6. Assegurar la cultura com a dret i combatre la precarietat en el sector. Fomentar l’esport com a garantia de salut, integració i qualitat de vida.
  7.  Polítiques feministes: garantir la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a través de la lluita decidida contra la violència masclista, la igualtat retributiva, l’establiment de permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles, la fi del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i l’elaboració d’una Llei d’igualtat laboral.
  8. Revertir la despoblació: suport decidit a l’anomenada Espanya buidada.
  9. Garantir la convivència a Catalunya: el Govern d’Espanya tindrà com a prioritat garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política. Amb aquesta fi, es fomentarà el diàleg a Catalunya, buscant fórmules d’enteniment i trobada, sempre dins de la Constitució. També s’enfortirà l’Estat de les autonomies per a assegurar la prestació adequada dels drets i serveis de la seva competència. Garantirem la igualtat entre tots els espanyols.
  10. Justícia fiscal i equilibri pressupostari. L’avaluació i el control de la despesa pública és essencial per al sosteniment d’un Estat del benestar sòlid i durador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.